Mary Robins Clinic 2-3. mars

Lena Erlandsen med sin 5 år gamle A-Lhasa Svalmstrupgaard. (Foto: Wenche Alm)
Lena Erlandsen med sin 5 år gamle A-Lhasa Svalmstrupgaard. (Foto: Wenche Alm)

CLINIC Oslo og Akershus Rytterkrets arrangerte 2 og 3 mars clinic med Mary Robins I Lommedalen. Mary er 4* internasjonal dommer, FEI steward og høyeste grad trener etter det engelske systemet. Hun har samarbeidet blant annet med Carl Hester i over 20 år.

Inger Bugge på sin 4 års hingst som uken etter gikk videre til 10 dagers testen i Herning! /Foto: Wenche Alm)
Inger Bugge på sin 4 års hingst som uken etter gikk videre til 10 dagers testen i Herning! /Foto: Wenche Alm)

Av: Wenche Alm

På lørdagen var hovedfokus treningsskalaen og hvordan man skal bruke den aktivt i sitt daglige arbeid med hesten. Hun var også veldig opptatt av hestens bygning og kom hele tiden inn på det dyrevernsmessige aspektet ved å ri og generelt drive med hest. Etter at teori delen var ferdig, var det tid for lunsj og så bar det ned til ridehallen der vi fikk se 4 svært forskjellige ekvipasjer både i alder, 7-14 år, bygning på hesten, temperament etc. Mary underviste alle i ca 45 min hver over mikrofon så alle fikk høre alt. Hun var svært opptatt i retthet i hesten og reaksjon for små hjelpere.

Søndag var det unghestene som stod i fokus og hun tok igjen tak i treningsskalaen og hvor mye man kan kreve ut i fra alder. Nok en gang var hestevelferden i fokus. Hun brukte også noen videoer av programmer for å vise hvor mye man trakk/ga for forskjellige ting på forskjellige nivåer. Etter lunsj fikk vi se 2 svært forskjellige 4 åringer, en 5 års, en 6 års og en 7 åring i ridehuset. Disse viste virkelig godt hva som kreves i de forskjellige årsklassene og fikk tips om hvordan de skulle forbedre sine hester og karakterer i unghestprogrammene.

Alle som var til stede var svært fornøyde og spørsmål om vi kunne få Mary til å ha kretstrening kom fort, så dermed er det trening med Mary Robins 26-28 april og 24-26 mai, etter hennes ønske er dette i Lommedalen. Dersom noen ønsker å melde seg på, er det bare å sende mail til wkalm@hotmail.com. Det ble fort ganske så fulltegnet, men det er noen få plasser igjen. Dette er treninger for kretsnivå, det vil si at alle er velkomne og det er ingen krav til at du skal ri på noe spesielt nivå! Vi vil også sørge for at det er noen til stede hele tiden som kan hjelpe til med språket om noen har problemer med engelsken.

Sist men ikke minst må jeg få takke Anne Sophie Smogeli og Thor Gunnar Mathiesen som stilte gården til disposisjon til både teori og lunsj.

Litt teori må til! (Foto: Wenche Alm)
Litt teori må til! (Foto: Wenche Alm)