Stevneclinic med brødrene Lammers

Brødrene Lammers er i gang med dømmingen.
Brødrene Lammers er i gang med dømmingen.

STEVNECLINIC Sist helg besøkte Hartmund og Holger Lammers Lutsi Hestesenter utenfor Sandnes.

Tekst: Anne Gina Fredriksen

Totalt 15 ekvipasjer var påmeldt for å finpusse formen til stevnesesongen 2013. Hver ekvipasje fikk 1 time med ekspertisen. Først varmet Hartmund opp ekvipasjen, deretter red de et valgfritt program for dommer Holger. Holger gikk så gjennom programmet med ekvipasjen og repeterte øvelser som burde forbedres. Lørdag kveld var det teori med bl.a. gjennomgang av film fra dagens økt. Søndagen hadde man på ny mulighet til å finpusse ytterligere på stevneformen.

Brødrene Lammers er ekte Norgesvenner. De har begge fått hest og ridning inn med morsmelken og er  utdannet som “pferdewirtschafts meister”, noe som er høyeste berider utdannelse i Tyskland.Hartmund er nok mest kjent her til lands. Han trener en rekke ekvipasjer rundt om i landet. Hartmund er Europamester for YR lag, tok siden sølv i det tyske mesterskapet og har utdannet ca. 20 hester til Grand Prix. Holger red også på det tyske YR laget, har vunnet mange Grand Prix klasser i Tyskland, men konsentrerer seg nå mer om rollen som Grand Prix dommer og trener. Disse gutta har til sammen et hav av erfaring og de øser villig av den på en sympatisk og lærerik måte.

Clinic’en ble mesterlig arrangert av Laila Bårdsen og kan anbefales til alle som vil finpusse stevneformen.

clinic_lammers