Drømmer om å slå Patrik Kittel

Linnea Holmgren og Indiana Joe var dressurens yngste deltager under årets AEG. (Foto: Tove M.J. Stubsveen )
Linnea Holmgren og Indiana Joe var dressurens yngste deltager under årets AEG. (Foto: Tove M.J. Stubsveen )

AEG 2013 Dressuren yngste deltager under årets AEG var 11 år gamle Linnéa Holmgren fra Sverige. AEG var hennes første utenlandske stevne, og sammen med sin ponni Indiana Joe tok hun en fjerdeplass i onsdagens finaleklasse.

Linnea Holmgren og Indiana Joe.. (Foto: Tove M.J. Stubsveen )
Linnea Holmgren og Indiana Joe.. (Foto: Tove M.J. Stubsveen )

Holmgren har ridd i seks år, og har hest i blodet. Dressurinteressen har hun arvet etter mamma, som driver Stall Buskhaga i Karlstad, der de driver oppdrett av dressurhester. Selv om unge Holmgren hopper litt er det ingen tvil om at hun synes dressur er best: – Også er det ikke like farlig som å hoppe, smiler hun.

Denne uken debuterte hun internasjonalt under AEG med ponnien Indiana Joe: – Det var gøy å ri inn på den store arenaen, med masse publikum. Man føler seg litt proff og det var litt annerledes enn hva jeg har gjort tidligere, forteller hun.
Familien kjøpte den hollandske ponnien Indiana Joe, høsten 2011, og Holmgren begynte så smått i LC og LB samme høst, og har siden hatt en økende suksesskurve, og i 2012 var hun den yngste rytteren til start i det svenske mesterskapet i dressur, som 10 år. Der tok hun en 7.plass sammenlagt.

Sammen med Indiana Joe endre hun som nummer fire i kürfinalen, med 67,050% – tett bak tredjeplassen Amy Hammer og Delight, med 67,600%: – Indiana Joe er en veldig het, men veldig morsom ponni og han liker godt å konkurrere, kan den unge ryttersken fortelle, og legger til: – Han er følsom og ganske spesiell, så man må ri mykt.

I tillegg til dressur og hest, driver også Holmgren dans på høyt nivå. Kombinasjonen av dette møtes i küren, med takt, rytme og koordinasjon.

I sesongen fremover venter nå SM, og ekvipasjen forsøke å kvalifisere seg til Falstero og Nordisk. Konkurransen er hard, men Holmgren er ambisiøs: – En dag skal jeg slå Patrik Kittel!