Setter opp syndikat for å beholde Valegro

charlotte_dujardinSISTE NYTT For en uke siden fikk Valegros deleier, Carl Hester, ut i media og ønsket ikke at Facebookgruppen “Valegro Syndicate Page” skulle fortsette sin virksomhet. Dette fordi det vil bli for vanskelig å forholde seg til så mange deleiere. Siden ønsker å starte kronerulling for å kunne beholde Valegro i landet. Nå ønsker Hester og den andre deleieren og selv starte en gruppe for syndikat – men via brev.

Deleieren Roly Luard har sendt en forespørsel til et knippe utvalgte venner og kontakter om disse ønsker å ta del i et syndikat for å beholde Valegro.

Flere potensielle kjøpere har meldt sin interesse: – Vi vil gjerne beholde ham med den samme rytteren og den samme treneren, og er derfor villige til å inngå et kompromiss hva pris angår, sier hun: – Carl er villig til å stå for kostandene for å beholde Valegro inntil videre.

Hester og Luard håper å kunne nå målet om £2.5 millioner pund, for 49% av hesten, innen 31.januar 2013. Det første syndikatmedlemmet har pantsatt £500,000.

– Vi tror hans verdi til både den britiske dressuren og til nasjonen, som ser ut til å ha trykket ham til sine hjerter, er uvurdelig, sier Luard.

Dersom Valegro får bli hos Hester, er planen å kun konkurrere ham i de største nasjonale og internasjonale stevnene: – Langtidsplanen er at han skal være en del av det britiske laget i Rio 2016, og å kunne ha det litt gøy på konkurransebanen i mellomtiden, fortsetter hun.

Du kan lese mer på Horse and Hound sine nettsider.