Overlegent av Charlotte og Valegro

Charlotte Dujardin og Valegro, arkivfotoOLYMPIA HORSE SHOW, LONDON: Under dagens kür-klasse i Olympia ble det overlegen seier til Charlotte Dujardin og Valegro. Med 87,975% hentet de inn 1. plassen forran Isabell Werth med Don Johnson og Carl Hester med Uthopia. Lillan Jebsen og Pro-Set ble nr 10 med 71,975%.

Flott levert av Lillan
Som start nr 3 i dagens startfeltet var Lillan Jebsen med Pro-Set. De viste et harmonisk og teknisk sett, veldig korrekt program. Pro-Set’s spesialitet er serier, og de lykkes godt i å fremheve vanskeligheter som flotte serier på volte, og doble piruetter. Etter sin start gikk ekvipasjen opp i ledelsen, med over 72%. Resultatet ble senere korrigert til 71,975%, som i dette selskapet resulterte i en 10. plass sammenlagt.

Kunne det bli verdensrekord for Charlotte og Valegro?
Under gårsdagens Grand Prix-klasse rei Charlotte Dujardin og Valegro inn til en seier med 84,447% i Grand Prix. Dette var ny verdensrekord i denne klassen, og Charlotte innehar nå verdensrekoden i både Grand Prix og Grand Prix spesial. Verdensrekorden i Grand Prix spesial satt de i OL i sommer. Spenningen om Charlotte og Valegro i dag ville runde Edward Gal og Totilas verdensrekord i Grand Prix kür var derfor stor. Rekorden er på 92,300% (Olympia 2011), og Charlotte var farlig nær denne prosenten under OL i sommer.

Dessverre virker Valegro litt spent før innridningen rundt railen i dag. Det ble et litt hastig vist holdt, og første piaff ga preg av spenthet. Heldigvis hentet ekvipasjen seg godt inn, fikk vist flere flotte piaffer siden. Og selvfølgelig økninger av en annen verden, av beste Valegro kaliber. Med klokker fra Bigben i piruettene, og med god kraft i seriene. Det var en fryd å se på, men luktet ikke helt verdensrekord etter at de var ferdige. Ekvipasjen ble belønnet med 87,975%, og overlegen seier i klassen.

Nr 2 ble rutinerte Isabell Werth, med sin Don Johnson. Isabell er korrekt og presis i sin ridning, og viste sterke øvelser gjennom hele programmet. De ble belønnet med 80,075%.

Nr 3 i klassen ble Carl Hester og Uthopia. Til Eurodressage fortalte Carl tidligere i dag at dette var hans siste start med Uthopia. Hesten er ikke solgt, men det er konfikt i hestens eierforhold. Ekvipasjer viser seg lett, flott passage, med påfølgende overgang rett ut i et avspent øket skritt. Flotte travøkninger, og runder av det hele med 79,900%.

For fullstendig resultatliste, se her.