Klare til å ta London med storm!

WORLD CUP London International Horse Show arrangeres i år for 40.gang, og det blir mye å glede seg til på dressurfronten denne gangen. I et meget sterkt startfelt starter også norske Lillann Jebsen og Pro-Set, som ser frem til førjulstevnet: – Jeg elsker å starte World Cup stevner!

Foto: newshopper.sulekha.com

London International Horse Show arrangeres hvert år i dagene før jul, og har over 80.000 besøkende.

Lillann Jebsen, som har bursdag i dag, er på plass i London, og gleder seg veldig: – Det er noen fantastisk stevner som blir holdt i noen helt utrolige arenaer med kjempegod stemning fra publikum. Jeg elsker å starte World Cup stevner, for både ryttere og hester får den beste behandlingen. Vi blir passet veldig godt på. Til disse stevnene kommer alltid noen av de beste rytterne og hestene i verden, så det er alltid en inspirasjon å være med.

Jebsen og Pro-Set startet også under Olympia Horse Show i fjor, hvor de gjorde sterkt inntrykk på britene med sine nå velkjente bytteserier på bøyde spor: – Vi startet der i fjor, og jeg gleder meg utrolig mye til å atter en gang få muligheten til å starte i en av verdens mest flotteste arena som er pyntet opp til jul. Jeg føler meg veldig heldig som får muligheten til å delta.

Flere nordmenn har valgt å ta turen til London for å heie frem Jebsen og Pro-Set, og disse har lovet å ikke la det være noen tvil om hverken hvor de kommer fra eller hvem de heier på!

Årets startfelt er sterkt, og det blir duket for en spennende femte runde i World Cupen. Den australske OL-rytteren Lyndal Oatley vil disse dagene starte sin Sandro Boy 9. Oatley eier den tidligere norskeide Potifar, som Dressur så klart! tidligere i år kunne melde at er pensjonert.

Både Carl Hester og Charlotte Dujardin vil stille til start med sine OL-hester, og Dujardin har tidligere uttalt at drømmen nå er fulkommen: – Ønsket mitt ble oppfylt! Jeg skal ri under årets Olympia, og det blir med Valegro!

Det ble lenge antatt at Dujardin og Valegros siste konkurranse sammen ble årets OL, ettersom Valegro i utgangspunktet skulle selges rett etter mesterskapet. Nå, fire måneder senere, er hverken Valegro, eller Carl Hesters Utophia solgt.

Fra Tyskland kommer Isabel Werth og Don Johnson, som valgte å stå over årets OL i London etter at Don Johnson skadet seg under det tyske mesterskapet i dressur.

Årets hest i Frankerike, Riwra de Hus kommer også, med sin franske rytterske Jessica Michel.

Verdt å merke seg er også at under London International Horse Show dømmes kürfinalen i gallaantrekk!

Du kan lese mer om London Horse Show her.

Carl Hester og Charlotte Dujardin er klare for London International Horse Show. (Pressefoto)