AEG islandshest: Clinic, seminarer og show!

Christina Lund og Álfur fra Selfoss – vinner av Sleipnirspokalen 2012. Foto: Mathilde Bøgh.

AEG 2013 Som i 2012 blir det også clinic og show med islandshestene under det kommende AEG. Stian Pedersen holder clinic, og det norske publikum vi for første gang få mulighet til å se den berømte islandshesten Álfur fra Selfoss i et spektakulært show. 

Tekst: Heidi Skar/AEG

Lørdag den 16. februar blir det clinic med den meritterte treneren, oppdretteren og rytteren Stian Pedersen. Stian er flere ganger verdensmester og nordisk mester. Stian og hans hester er kjent for alltid å være hundre prosent matchet for internasjonale mesterskap. Det bekrefter den imponerende merittlisten. Nå blir det en stor mulighet til å ta del i hans tanker om trening og utvikling av både hest og rytter. For publikum som ikke er kjent med Islandshesten vil clinicen gi en god forståelse for hva som skjer når Arctic Gaits starter senere på kvelden. Her vil publikum få se noen av de beste ekvipasjene Norge og Norden har å by på. Alle ekvipasjene vil gi sitt ytterste for de flotte premiene som venter i lørdagens A-finale under konkurransedelen.

Det loves også et spennende showinnslag etter lørdagens clinic hvor den myteomspunnede hingsten Álfur fra Selfoss vil bli presentert for det norske publikum for første gang etter han kom til Norge. Islandsk tv hadde et eget nyhetsinnslag da Alfur fra Selfoss reiste fra Island til Norge høsten 2012. Mange ønsker definitivt å se denne flotte hingsten ”live” for første gang. Publikum vil få presentert eventyret om Álfur i form av lys, lyd og bilder  –  og ikke minst Alfur som den hestepersonligheten han virkelig er. Álfur fra Selfoss og eieren Christina Lund vant Sleipnirspokalen på Landsmót 2012. Sleipnirspokalen henger høyt, og blir delt ut til den beste hingsten av de hingstene som får hederspris for avkom. Den blir kun delt ut på Landsmót. Kravet for å få hederspris for avkom er minst 50 bedømte avkom og en Blup (avlsverdien på en hest) på 118 eller mer. Den hingsten som oppfyller kravene og har den høyeste Blupen får pokalen. Álfur fra Selfoss er den yngste hingsten som har fått Sleipnirspokalen siden 1950, i en alder av kun 10 år.

Det blir også tre seminar i NIHFs regi, lørdag den 16. februar og søndag den 17. februar. Ett om hestens munn og høver, ved Sigridur Bjørnsdottir, kjent som Systa. Det andre om samspillet og relasjonene mellom hest og menneske, ved førsteamanuensis i kulturvitenskap ved universitet i Tromsø, Anita Maurstad. Det tredje blir det populære Fit2Ride-seminaret, som holdes av Søs Fejerskov Quist. (Seminarene arrangeres lørdag med reprise søndag).

Påmelding og betaling for seminar man vil delta på: Påmeldingen skjer via http://www.sporti.dk/  fra rundt 15 januar.

Arrangørens nettside for informasjon, program og billettbestilling: http://hestefrelst.no/no/AEG-2013/

Frem til og med 15. desember:

  • 10 % rabatt på billetter
  • 15 % på VIP-billetter til gallashowene med tre retters middag og drikke

Les også del 1: Islandshestene inntar AEG!