Kraglunds Cladiat er gått bort

Marianne Heltzen har mistet sin flotte Grand Prix hest, Kraglunds Cladiat.

NEKROLOG Landslagstrener Marianne Heltzens GP-hest, Kraglunds Cladiat, er i dag gått bort. Kraglunds Cladiat har de siste årene vært en av de mest aktive Grand Prix hestene i Norge.

I tillegg til å være Grand Prix hest, var også Kraglunds Cladiat en stor kjelegris. (Foto: Privat)

Kraglunds Cladiat (Classic x World Record XX) ble 16 år. Han har vært en av de mest aktive GP-hestene i Norge og har en lang merittliste bak seg, med blant annet sølv fra NM individuelt for seniorer, 2011, med Ellen Birgitte farbrot i salen. I 2010 tok han bronse med sin eier, Marianne Heltzen som selv har ridd ham opp til GP-nivå.

Heltzen har sekv konkurrert ham sesongen 2012: – 05.12.2012  måtte min fantastiske hest og arbeidskamerat gjennom 12 år, Kraglunds Cladiat, akutt avlives. Han ble buk operert i september. Nå fikk han dessverre et nytt akutt kolikkanfall som gjorde avliving nødvendig. Cladiat var en  sjeldent positiv, livsglad og arbeidsom  hest med et stort hjerte av gull. Det har vært en stor opplevelse å utdanne han fra 4 åring til Grand Prix hest. Jeg er utrolig glad for alle opplevelser  vi har delt, og er lei for å meddele at en av de mest aktive GP hestene i Norge de siste årene har gått  bort.

Marianne Heltzen lånte bort Kraglunds Cladiat til Ellen Birgitte Farbrot sesongen 2011, og Farbrot hadde selv stor suksess med den flotte fuksen: – Det kommer alltid brått på når man mister en hest i sykdom. Jeg vil gjerne uttrykke min medfølelse for Marianne og samtidig takke henne for tiden jeg fikk med Cladiat.
Jeg var så heldig å få disponere den store røde herre sesongen 2011. Vi hadde mange gode oplevelser sammen både på stevne og hjemme. Mest av alt vil jeg huske vårt GP ritt til over de magiske 70% i Vallensbæk, Cladiats alltid gode humør og arbeidsvilje. Takk for de gode oplevelsene, jeg vil alltid huske deg Cladiat.

Dressur så klart! kondolerer.

Ellen Birgitte Farbrot og Kraglunds Cladiat: