Liebling II – solgt igjen

Carl Hesters tidligere topphest, Liebling II, er nok en gang solgt. Her ses ekvipasjen under EM 2009. (Foto: Carina E. Carlsen/www.dressursaklart.no)

SISTE NYTT Carl Hesters tidligere topphest, den 15 år gamle vallaken Liebling II (Lorentin x Königspark xx) er nok en gang solgt. Denne gangen til den nederlandske rytteren, Jonna Schelstraete.

I 2007 var Liebling II og den engelske ryttersken Anna Ross Davies med under det britiske EM-laget i 2007, hvor de tok dne høyeste britiske plasseringen, med en 10.plass i kûrfinalen. Året etter ble hesten satt i trening hos Carl Hester, med tanke på salg. Ekvipasjen vant i 2009 det britiske mesterskapet i dressur, og var også på det sølvinnende laget under EM 2009.

I mars året etter ble Libeling II solgt til kanadiske John Risley, og ble en kort periode ridd av den kanadiske ryttersken, Cheryl Meisner. Ekvipasjen nådde ikke sitt mål om VM 2010, og Liebling II flyttet tilbake til Hester i England. Hester kvalifiserte seg til VM, og ekvipasjen var med på det sølvvinende laget også her.

I 2011 ble Liebling II lånt ut til Yvonne Losos de Muniz fra den Dominikanske Rebuplikk, med mål om OL 2012. Dette målet ble ikke nådd, og hesten havnet nok en gang hos Hester i England.

Nå ryktes det om at Liebling II er solgt som læremester til den nederlandske Jonna Schelstraete. Schelstraete prøvde hesten i september, og uttalter til eurodressage: – Jeg er veldig glad for denne muligheten og å kunne konkurrere en slik erfaren hest.