AEG 2013: Wim Ernes holder clinic

Wim Ernes og Siril Helljesen under en programtrening i Norge tidligere i år. Foto: Elizabeth Farbrot.

AEG 2013 Nederlands nye landslagstrener i dressur, Wim Ernes, kommer til Arctic Equestrian Games for å holde clinic tirsdag den 19. februar. Det er JJ Horses som henter den populære og anerkjente dressurtreneren til Norge under AEG.

Tekst: Heidi Skar/AEG
Foto: Elizabeth Farbrot/Dressur så klart!

Wim Ernes ble nylig ansatt som nederlandsk landslagstrener etter Sjef Janssen, mangeårig suksesstrener i Nederland. Ernes er internasjonal dommer på høyeste nivå, og var også dommer under OL i London. I 2002 ble han utnevnt til President for den nederlandske dressurkomitéen. Han er gangartskonsulent for KWPNs hingstekommisjon, og leder av uttaket til Unghest VM i Nederland.

Wim Ernes – en populær og anerkjent dommer og clinicholder. Nå kommer han til AEG. (Foto: Elizabeth Farbrot)

Wim Ernes har flere ganger gjestet Norge for å holde clinic, senest under grenfagkonferansen i dressur som nylig ble avholdt. Nå kan mange flere få muligheten til å oppleve den dyktige treneren under AEG. Ole Jørgen Jørgentvedt hos JJ Horses kan fortelle om et interessant og spennende opplegg:

– Vi skal stå for den praktiske gjennomføringen av clinicen, åpen undervisning for publikum. Vi har to danske beridere ansatt hos oss, Maria Falkner og Camilla Quistgaard. De skal etter planen ri to unghester hver og vil bli undervist av Wim Ernes. Det legges stor vekt på generell ridning av unghest og presentasjon av ungehester, forteller Ole Jørgen Jørgentvedt.

Norges Rytterforbunds grenutvalgsleder i dressur, Elizabeth Farbrot, kjenner godt til Wim Ernes og er full av lovord om den sympatiske treneren: – Outstanding! Wim er så dyktig og sympatisk. Når han underviser vil man ikke at han skal stoppe og snakke. Vi hadde ham akkurat oppe på grenfagkonferansen i dressur med drøyt 100 deltagere, og det var helt klart at man ønsket å høre mye mer fra ham. Han er så klar, tydelig og tålmodig. Rett og slett en hestemann langt inn i sjelen. Dette var dagens gladnyhet som garantert vil glede veldig mange andre også, sier en tydelig begeistret Elizabeth Farbrot.

Clinic med Wim Ernes, presentert av JJ Horses, er tirsdag den 19. februar på Oslofjord Convention Center i Stokke i Vestfold!