Klubbmesterskap og UK-stevne på Stall Uller

Fornøyde ryttere, medhjelpere fra klubben og dommer Christine S Loennecken på klubbmesterskap.

STEVNERAPPORT Søndag 4. november arrangerte Skedsmo Rideklubb UK-stevne i dressur, med innlagt klubbmesterskap for klubbens medlemmer på Stall Uller i Rælingen.

Seieren smaker godt!

Skedsmo Rideklubb er en godt etablert klubb, som har eksistert siden 1974. Aktiviteten er stor, og klubben er aktiv i grener som sprang, feltritt og dressur. Det meste av klubbaktiviteten foregår på rideanlegget på Sørum Fritidsgård i Lillestrøm. Men med medlemmer med tilholdssted også på staller i området, hender det at klubbaktiviteten også legges andre steder.

Med et knippe av dressurrytterne i klubben stasjonært på Uller Gård i Rælingen, ble det i år arrangret UK-stevne med innlagt klubbmesterskap i regi av Skedsmo, nettopp her! Dette er første stevnet som noen gang har blitt arrangert på Uller.

Av inviterte klubber var det hyggelig at deltagere fra både Rælingen, Ellingsrud og Fortuna tok turen. Klassenivåene var fra LC til MB, hvor vi hadde innlagt klubbmesterskap i henholdsvis LB og LA.

Flink medhjelper!

Klubbmesterskapet i LB var tenkt som et rekrutteringsnivå, hvor mesterskapet var sperret for ekvipasjer som har fått 60% eller mer i LA på D-stevne eller høyere. Dessverre var det ikke nok startende ponnier i klassen, til å kunne ha eget mesterskap for ponni. Men de to ponniene som startet i mesterskapet, sørget likevel for sølv og bronse i konkurransen. Sølvet gikk til Signe-Christine Forberg Lillerud og Craker Jack og bronsen gikk til Emilie C. Leiknes Lund og My Boy. Gullet i klubbmesterskap LB gikk til Anita Pettersen og Huragan. Anita Pettersen og Signe-Christine Forberg Lillerud sørget for 1. og 2. plassen også i åpen klasse i LB.

Huragan Startet også i LC, da med tvillingsøster Lise Pettersen. De tok en overlegen seier i klassen med nesten 10% forsprang. De oppnådde 72,174%, som til slutt endte opp som dagens høyeste prosentpoeng! 2. plassen i LC gikk til Cathrine Skovheim og Beulieu fra naboklubben Rælingen.

I LA åpen klasse gikk seieren til Pernille Høistad og Miss Kimberly, etterfulgt av Sahra Edseth Solbakken med Sörbys Samba. Begge disse ekvipasjene stilte i klubbmesterskap LA-ponni, og tok henholdsvis gull og sølv også i klubbmesterskapet. 3. plass i åpen klasse gikk til Maja Farup og De Caprio W. I klubbmesterskap LA-Hest ble det gull til Maja Farup med De Caprio W, sølv til Aud Kari Fauske med Waturo, og bronse til Mina K Martinsen med Golden Arrow.

I MB seiret Helene Sørum med Tatanka fra naboklubben Fortuna. Ekvipasjen har tidligere startet endel sprang, men viser også gode evner på dressurbanen.

Stevnet i seg selv ble et stor suksess! Til tross for en litt vanskelig årstid var arrangøren heldige med at det i det minste var oppholdsvær og varmegrader. Kiosken gikk som smurt, og på publikumsfronten var det til tider flere på tribuneplassen enn man normalt finner på vanlige D-stevner.

Av teknisk personell hadde vi huket inn Harald Farbrot som ble direkte huket inn som steward etter nyttige erfaringer som OL i London og Oslo Horse show de siste månedene. LC, LB og LA ble dømt av Christine S. Loennecken (DD3), mens Maja Farup (DD3) dømte MB.

Utdrag fra resultatlistene:

LC:1 NRYF 2010 (åpen klasse), 2 plasserte / 6 startende
1. Lise Pettersen (SKED) – Huragan – 72,174%
2. Cathrine Skovheim (RÆLI) – Beulieu – 63,913%

LB:4 NRYF 2009 (åpen klasse), 2 plasserte / 6 startende
1. Anita Pettersen (SKED) – Huragan – 66,296%
2. Signe-Christine Forberg Lillerud (SKED) – Craker Jack (NL) – 61,852%

KLUBBMESTERSKAP LB, 3 plasserte / 5 startende
GULL: Anita Pettersen (SKED) – Huragan – 66,296%
SØLV: Signe-Christine Forberg Lillerud (SKED) – Craker Jack (NL) – 61,852%
BRONSE: Emilie C. Leiknes Lund (SKED) – My Boy – 60,741%

LA:3 NRYF 2009 (åpen klasse), 3 plasserte / 10 startende
1. Pernille Høistad (SKED) – Miss Kimberly – 70,741%
2. Sahra Edseth Solbakken (SKED) – Sörbys Samba – 67,407%
3. Maja Farup (SKED) – De Caprio W – 66,296%

KLUBBMESTERSKAP LA-ponni, 2 plasserte / 3 startende
GULL: Pernille Høistad (SKED) – Miss Kimberly – 70,741%
SØLV: Sahra Edseth Solbakken (SKED) -Sörbys Samba – 67,407%

KLUBBMESTERSKAP LA-hest, 3 plasserte / 5 startende
GULL: Maja Farup (SKED) – De Caprio W – 66,296%
SØLV: Aud Kari Fauske (SKED) – Waturo – 63,704%
BRONSE: Nina K Martinsen (SKED) – Golden Arrow – 60,741%

MB:1 NRYF 2011 (åpen klasse), 1 plasserte / 3 startende
1. Helene Sørum (FORT) – Tatanka – 60,882%

Fullstendige resultatlister, se her.