Storfavoritten innfridde

Adelinde Cornelissen og Parzival. (Foto: Carina E. Carlsen/www.dressursaklart.no)

JBK HORSE SHOW/WORLD CUP Lørdagens store høydepunkt ved JBK Horse Show var utvilsomt Reem Acra FEI World Cup Grand Prix. Som ventet leverte de mange internasjonale stjernene i feltet verdensklasses ridning, men medaljevinneren fra OL, nederlandske Adelinde Cornelissen og Jerich Parzival red seg inn til en overlegen seier. Siril Helljesen og Dorina tok en 13.plass, og er med det videre til morgendagens kürfinale.

Ved å klikke på rytterens navn kan du se den enkeltes protokoll.

Anna Kasprzak synes det var godt å kunen ri Grand Prix i finvær – under årets OL var hun den ene rytteren som fikk dårlig vær. (Fakesmile)

Adelinde Cornelissen og og Jerich Parzival (Jazz x Ulft) hadde favorittstempelet i dagens Reem Acra FEi World Cup Dressur ved JBK Horse Shows. Det har aldri tidligere vært så mange stjerneryttere samlet under JBK Horse Show, og det var knyttet store forventninger til dagens klasse.

Adelinde Cornelissen og Jerich Parzival har vunnet World Cupen både i 2010/2011 og 2011/2012, er regjerende Europamestere, og individuell søvmedaljevinner fra OL i London.

Ekvipasjen leverte i dag et svært godt program, til 79,362%: – Det var egentlig meningen at Parzival skulle ha en pause etter OL, men han elsker å jobbe, så det ble en kort pause, forteller Cornelissen: – Istedenfor har jeg holdt ham i gang ved å ri tur i skogen, og jeg har ridd ham på en galoppbane, samt at han har fått stå på beite. Dagens resultat er et resultat av noe endrede treningsrutiner. Jeg har forsøkt å få ham litt mer bakpå, og lettere i forparten, hvilket forhåpentligviss skal resultere i gullmedaljer. Det er første gangen jeg er i Odense, og jeg er glad for at jeg er her. Det er et entusiastisk publikum!

Danske Anna Kasprzak har hatt en svært god helg under JBK, med blat annet seier i Prix St. Georges og Intermediare I. I World Cup-sammenheng er hun debutant sammen med Donnperignon (Donnerhall x Mozart II79), og tok en flott andreplass til 76,213%: – Det var helt fantastisk å ri i dag, og det var deilig å ri en Grad Prix i oppholdsvær, spøker hun, og refererer til sin OL-start i pøsende regnvær: – Jeg skal ri samme kür som under OL. Jeg liker musikken, og den har en høy vanskelighetsgrad, og jeg håper selvsagt jeg kommer til finalen i Gøteborg, men det største målet er likevel EM i Herning.

Tredjeplassen gikk til Edward Gal og Blue Hors Romanov (Rohdiamant x Grundstein II), som red inn til 74,447%. Gal var svært fornøyd etter dagens innsats: – Blue Hors Romanov blir bare bedre og bedre, og jeg er veldig fornøyd, selv om han var litt tent i dag.

Siril Helljesen og Dorina (Blue Hors Don Schufro x Ragtime) fullførte til en trettendeplass av i alt sytten startende. Femten av disse går videre til morgendagens kürfinale, og Helljesen er med det en av disse: – Jeg er veldig glad og fornøyd med dagens Grand Prix! Dorina ble litt spendt av skjermene og atmorsfæren i arenaen, men jeg følte at vi, tross dette, fikk vist flere gode ting, og at hun ble mer ridbar utover programmet. Piaffe og passafe kjentes super. Det er et meget godt startfelt her i Odense, og det blir en kjempespennende kürfinale i morgen, skriver Helljesen på sine facebooksider.Helljesen debuterte sin nye kür under KOHS, og er en nasjonalistisk og flott kür til musikk av Edvard Grieg.

Siril Helljesen og Dorina går videre til morgendagens finale. (Foto: Roger Svalsrød/Hesteguiden.com)

Fullstendig resultatliste finner du her.

I dagens Intermediare I ble det en 8.plass til Jonas Elvebakk og Fitou E (Fleurop x Ehrentusch)med 66,868%, og 9.plass til Trude Hestengen og Tobajo Pik Disney (Tobajo Picez x Walt Disney I) med 65,974%. Klassen hadde 11 startende, og ble vunnet av Anna Kasprzak og Darlings Dream (Day Dream x Acapulco), med 74,105%.

Fullstendig resultatliste finner du her.

Jonas Elvebakk startet også Grand Prix, da med Cartier (Blue Hors Cavan x Blue Horse Romancier), og red seg inn til en 5.plass med64,362%. Klassen ble vunnet av danske Hasse Hoffmann og Tiësto (Gribaldi x Ferro), eid av Siv Morgberg. Ekvipasjenvant med 65,702%, og var sist å se i Grand Prix Special under årets KOHS, der de også vant. Dagens klasse hadde 8.startende, med en strykning.

Fullstendig resultatliste finner du her.