Seier til Hoffmann i Specialen

KOHS 2012 De tre som ikke gikk videre til kürfinalen søndag, red i dag Grand Prix Special, og det var i dag danske Hasse Hoffmann og norskeide Tiesto som gikk av med seieren til 65,156%.Hasse Hoffmann er en anerkjent rytter og trener, og har trenet flere ekvipasjer til Grand Prix. Tiësto (e. Solos Carex) er en 12 år gammel DV vallak, og sammen red ekvipasjen i år det danske mesterskapet i dressur til en fjerdeplass. Hoffmann begynte i fjor å konkurrere aktivt igjen, og har i 2012 virkelig gjort come back.

Hoffmann selv er fornøyd med dagens resultater, etter en noe uheldig start i går: – Jeg er fornøyd i dag, men jeg er ikke fornøyd etter gårdsdagens gjennomgang, sier Hoffmann om gårdsdagens niendeplass: – På den annen side red vi på et helt annet nivå i år enn i fjor, og de feilene som skjedde i går var ikke ridetekniske. Det er en hest med gode kvaliterer, og ey svært godt skritt. Han ble veldig redd, og da kan han ikke prestere optimalt.

Hoffmann er Lillann Jebsens trener, men kan fortelle at han har fått god hjelp av henne denne helgen: – Lillann har hjulpet meg på fremridningen. Hun er veldig klar og sier fra, men så har hun jo gått i en god skole de siste 6 årene! Hun hjelper meg også hjemme, og det er jo også noe elevene lærer av, dette å kunne ha en egen mening.

Hoffmann synes årets arrangement er bra, men savner mer dressur: – Telenor Arena er et flott sted, men dressuren har ikke blitt tatt på alvor. Å skulle se de tre dårligste i en Special er ikke noe å se på for et publikum, og jeg synes alle skulle fått ridd. Jeg er overbevist om at det er like mange som er interessert i dressur som i sprang – det kunne man se under OL der dressuren var utsolgt. Det er den hurtigst økende hestesportsgrenen.

– Utover det synes jeg det er utrolig hyggelig å være her. Det er jo gøy å selv få ri – jeg har jo stått å sett på fra sidelinjen i mange år, ler han.
I morgen skal hans elev, Lillann Jebsen ut i Grand Prix Kür med Pro-Set.

Andreplassen gikk til Jonas Elvebakk og Cartier med 64,200%, mens tredjeplassen gikk til Camilla Kalseth og Carte d’Or med 62,933%.

Fullstendig resultatliste finner du her.

Flere bilder finner du vårt bildegalleri på facebook.