Mange reaksjoner

Du finner komplette resultater på Horsepro.

KOHS 2012 Det har vært mange reaksjoner på at det har vært lite dressur under årets KOHS. Greldere Elizabeth Farbrot svarer.
– Vi har fått mange reaksjoner på at det har vært få klasser i år, sier Farbrot: – I fjor var det mye dressur, og folk er skuffet. Det er mange år siden det var så lite.

Årets KOHS har kun tre dressurklasser, hvorav fredagen gikk i Grand Prix, lørdagen Grand Prix Special, mens det søndag vil gå kürfinale. Kun ni ryttere stilte til start, og dette har redusert antall ryttere de neste dagene. Dagens klasse hadde kun tre startende: – Veldig mange ryttere meldte sin interesse, men arrangøren valgte å ha en mindre klasse, grunnet mye dressur i fjor. Man kan ikke ha samme konsept år etter år, og Morten Aasen sier ikke at det er sånn det skal bli, men slik ble det i år.
Farbrot er likevel glad for at den dressuren som har vært: – Det skulle i utgangspunktet være tolv startende, men grunnet to strykninger og en ekvipasje som trakk seg rett før start, ble det bare ni. Dette er likevel bedre enn å ikke ha noe dressur, mener hun.

– Kingsland Oslo Horse Show er en flott arena, med gode avridningsforhold, og oppstallingen har blitt bedre, sier hun: – Jeg tror på en framtid på KOHS.

– Det er også gledelig at vi har fått tre olympiske ryttere hit, når det først ble så liten klasse som det ble. Det er også flott at de det ble plass til de seks norske landslagsrytterne.

Farbrot håper på et bedre dressurår neste år: – Jeg håper vi får en storetur og en lilletur neste år, og det burde også ses på mulighetene for en internatsjonal ponniklasse.