Livet på Solberg Gård

BREDDE I mars 2012 flyttet jeg og hesten min ConMan opp til Solberg gård for og ”bo” og trene for Jonas Elvebakk. Når jeg kjøpte Con kunne jeg ingen verdens ting om dressur, annet enn at det så veldig lett ut. Der tok jeg feil…

Da jeg flyttet opp hadde jeg hatt lærehesten min i 3 mnd og var blitt smertelig klar over at dressur var alt annet enn lett.  Fortsatt kunne jeg ingen ting og hesten var et sant helvete til tider, de av dere som sto sammen med meg kan gå god for at det så alt annet enn pent ut der jeg prøvde å få han til å slutte å steile og å hoppe. Men etter tid, tårer og en stund på Solberg begynte det og løste for oss. Jeg debuterte i august i MB2 med 66,176 % og en fantastisk 4 plass, den dedikerte jeg til Joans & Lars!

Maud og Rendos etter time for Jonas.

Dagene på Solberg er preget av rutine og ridning, daglig rir og instruerer Jonas X-antall timer og det samme gjør Lars. Det er jentene, Silje og Benedicte, som sørger for at stallen går rundt til enhver tid, de passer på at alle hestene har det bra og at alt utstyret er i orden. Det er mange hester å passe på, på Solberg, og et ekstra godt øye holder de nok med stjerna på stallen Cartier. Det er stort å få se Joans trene han hjemme, når de øver på Grand Prix øvelser og gjerne trener på kür. Da sitter alle klistret i sofaen og lar seg imponere av de aller vanskeligste øvelsene dressuren har å by på.

ConMan og Ina debuterer i MB2.

I tillegg til Cartier står det ca 30 hester på stallen, så det er nok å gjøre hele tiden. De faste rutinene i stallen tror jeg både hester og mennesker setter pris på, faste foringer 4 ganger om dagen, gjør det lett å planlegge treningen. Jeg rir for Jonas 4-5 dager i uken, og med skole pluss en time kjøring hver vei, er det greit å ha faste rutiner. Det er flere enn meg som reiser langt for å trene på Solberg, hver uke kommer det nye og kjente fjes innom for å trene. Hesteverden er ikke større enn at man kjenner de fleste, eller kjenner noen som kjenner noen, så det er alltid hyggelig når det kommer folk på besøk. Selv om det er mye fokus på trening på

Hilde & Don Amigo fra Flatner i Gjerdrum.

stallen, har vi det veldig morsomt også. Maud er en fantastisk dame som smiler fra øre til øre, hun har alltid en historie eller et smil på lur. Noen ganger ler jeg så jeg griner av historier eller kommentarer som kommer fra stallgjengen, det føles godt å føle seg hjemme på stallen.

Det har ikke bare vært lett å bli kjent med Con, selv på Solberg. Han er en fantastisk lærehest og en skikkelig kosegutt i boksen, men ”bestefar” oppfører seg litt vel kikkete på stevneplassen. Men det er ikke et bedre sted i verden for meg og ConMan!

Hilser til alle på kjente og kjære på Solberg,

Klem Ina

Visdomsord!