Østern Brug Ridesenter – en perle på grensen mellom Oslo og Bærum!

På Østern har vi et hyggelig miljø hvor vi alle har glede av hestene og hverandre uansett alder, nivå og ridegren.

STAFETTPINNEN Stafettpinnen har gått videre til Østern Brug Ridesenter som ligger et steinkast fra Røa i Oslo. Bli med inn bak dørene på ridesenteret og bli bedre kjent med ridesenteret som rommer 85 hester og har mer enn 400 elever i rideskolen hver uke. 

Rideskolen har mer enn 400 elever.

Ridesenteret er litt over 20 år gammelt og er privateid av tre familier: Aasen, Traaseth og Ringnes. Her har vi stallplass til 85 hester, 7 fulltidsansatte, rideskole og terapiridning med til sammen 400 elever i uken, og flere ryttere på aldersbestemte landslag i sprang og dressur. Ridesenteret ble etablert av den hesteglade entreprenøren Øyvind Bauer som hadde stedet helt til han på sine eldre dager solgte det i 2005.

Samarbeider med Bærum rideklubb

Vi har to ridehus, det nye ridehuset sto klart i november 2011. Utendørs har vi to dressurbaner og en sprangbane. Alle bunnene er fra Kubberød. Inne har vi vaselinbunn som gjør at vi slipper å vanne. Konkurranseaktiviteten på stedet ivaretas av Bærum Rideklubb som er en av Norges mest tradisjonsrike hva gjelder aktivitet og sportslige resultater. Bærum Rideklubb arrangerer også Grønt kort kurs på Østern. På denne måten legges forholdene til rette for rekruttering til sportslig aktivitet for lokale utøvere.

Mangfold og hyggelig miljø

Margrethe Janbu driver stedet, og Siri Høe er rideskolesjef. Sammen er det de to som sørger for at Østern kan drives profesjonelt, effektivt og positivt til daglig. Margrethe og Siri har vært på Østern i nesten 20 år til sammen, og blir nok værende en god stund til. Som sprangtrenere har vi Morten Aasen og Kristin Tørmoen, og i dressur er det Margrethe Janbu og Jens Henrik Wagner som er trenere. Rideterapeuten vår er Kari Dahl Liavaag. På Østern har vi et hyggelig miljø hvor vi alle har glede av hestene og hverandre uansett alder, nivå og ridegren. Mangfold er viktig. Selv om vi er mange legges det stor vekt på at den enkelte hest og rytter skal trives.

Faste aktiviteter

Høyt under taket og fine lysforhold i ridehallen på Østern.

Vi har noen faste aktiviteter for oppstallørene hvert år med blant annet vårdugnad med grilling og kaker hvor vi rydder opp etter vinteren og planter ut årets blomster. På begynnelsen av sommeren inviteres oppstallører med hestevenner til Østern Brugs tradisjonelle sommerfest med grillmat, dans, og leker for barna. I begynnelsen av desember avholder vi vårt tradisjonelle og svært populære Juleshow. Elever i rideskolen og oppstallørene samarbeider om programmet så det blir noe for enhver smak.  Her samles utøvere, foreldre, slekt og venner til gløgg og grill. Vi viser frem hele spekteret av hester og ryttere på Østern i et forrykende show. I pausen er det selvsagt loddtrekning med flotte premier og runderidning for de minste.

På Østern har vi alltid mange jobber å utføre, store og små. For interesserte som får støtte via NAV har vi mulighet til å tilby arbeidstrening eller praksisplass, en eller flere dager i uken, lang eller kort dag, for en kort periode eller over lengre tid.

Vi på Østern ønsker alle en god høst og sender med dette stafettpinnen videre til Ellingsrud!

Hilsen Margrethe og Siri