Kjendisjakten!

Edawrd och jäg! Tony Andre Hansen er med som linselus.

KOHS 2012 Kingsland Oslo horse Show er nå i gang, og dette betyr som regel ikke bare mye hest og god ridning, men også muligheten til å treffe noen av dine største helter. Jeg anbefaler folk å forberedere seg godt mentalt, og være hakket tøffere enn det jeg har vært opp igjennom årene!

Jeg klarte ikke spørre om stort mer enn om jeg fikk ta på gullmedaljene hans. Woho!

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg som webansvarlig for Dressur så klart! har fått møte noen kjendiser. Det betyr likevel ikke at jeg har taklet dette spesielt profesjonelt. Jeg gjorde en gang et intervju med pararytter Lee Pearson under EM i 2009, og greide ikke si noenverdensting. Pearson forsøkte å dra ordene ut av meg, og til slutt greide jeg å spørre om jeg kunne få ta på gullmedaljen hans. Når jeg omsider fikk sagt at jeg ikke hadde mer å spørre ham om, så han medlidende på meg og sa: – Noen av de beste journalistene i verden vet å fatte seg i korthet.

Au.

Under AEG et år fikk jeg også møte Kyra Kyrklund. Kyrklund er en av de rytterne jeg er vokst opp med. Hun er en legende i mine øyne, og jeg feiret faktisk 16-årsdagen min med vaffler og opptak av en clinic hun hadde for mange år siden. Dette kunne kanskje vært en søt historie å fortelle henne. Jeg kunne spurt hvilke tips hun hadde for ryttere som vil opp og frem her i verden. Jeg kunne spurt henne om ganske mange spennende ting, men alt jeg greide å spørre om var: – Hva er favorittmaten din?
Dette er gravende journalistikk på sitt beste, folkens.

Jeg fikk klappe Tailormade Mr.Pink!

Videre har KOHS gitt meg muligheten til å få autografen til Edward Gal. Første gangen han hadde signering under KOHS var det to damer som sto fnisende i kø, med hendene fulle av ting de ville han skulle signere. Disse damene var meg og min mor. Jeg føler jeg til en viss grad kom fra det med verdigheten i behold, imed jeg samlet inn signerte effekter til Dressur så klart, men dette rettferdiggjør fortsatt ikke all fnisingen. Meningen var jo også at jeg skulle gjøre et intervju med ham, men jeg greide ikke si noe denne gangen heller, jeg ble bare stående å se på ham å måpe. Så det ble med 48 signaturer og et bilde.

Under fjorårets Olympia Horse Show var jeg på pressekonferanse, og satt der sammen med alle de store hestebladene. Jeg må jo innrømme at jeg følte meg i overkant kul, og med spørsmålene notert ned på en blokk var jeg klar. Så kom Carl Hester, Laura Bectolsheimer, Charlotte Dujardin og Trond Asmyr.

Og jeg ble brått ganske liten og stille.

Det hele endte med at jeg fikk to ord med Trond Asmyr etter endt pressekonferanse, mens jeg sjenert sto å sparket i bakken, med lua i hånda.

Da jeg var 15 var det sprang som var hovedinteressen. Og som de fleste andre småjenter, hadde jeg også mitt rytteridol i form av en kjekk mann. Mannen jeg skulle gifte meg med, og fantaserte om å være hestepasser for, het Leopold van Asten, og er en nederlandsk sprangrytter. Stakkaren signerte autografer hos Kingslands stand for et par år siden, og jeg var ikke bedre enn at jeg stilte meg i kø, også her. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å si noenting, men jeg plumpet jo selvsagt ut med: – I had the hugest crush on you when I was 15. Det var rimelig åpenbart at dette var en sjenert mann i utgangspunktet. Det ble ikke så veldig mye bedre at en smålubben dame fra Norge står der og fniser, mens Beat Mändli ropte: – Kiss! Kiss!

Noe rød i toppen gikk jeg derifra med et signert bilde.

Når det er sagt – de norske rytterne er intet unntak. Å møte de norske rytterne gjør ikke ting noe lettere. Ikke hestene deres heller. Da jeg under AEG fikk anledningen til å klappe Tailormade Mr.Pink var jeg helt skjelven etterpå.

Jeg velger å tro at jeg blir sjenert å fnisete, fordi dette er alle mennesker jeg har en enorm respekt for. Dette er mennesker som har kommet opp og frem i en sport jeg elsker og brenner for. Som webansvarlig for www.dressursaklart.no har jeg nemlig også fått en enda større respekt for den jobben som legges ned i ridningen og den daglige omgangen med hester – det være seg hobbyrytter eller topprytter.

Så lykke til i jakten på stjernene og kos dere på KOHS!