Syvende til Jens Lasse

Foto: Kit Houhton

PARALYMPICS 2012 Jens Lasse Dokkan og hans reservehest Leopold, red seg i går inn til en syvendeplass i grad Ib, med 69,0%, Klassen ble vunnet av Australske Joann Formosa med 75.826 %, som noe overraskende henviste britiske Lee Pearson på sølvplass med Joann Formosa med 75.826 %.

 51 år gamle Joann Formosa fra Australia var for 30 år siden en habil sprang-, og dressurrytter, men ble etter en svært alvorlig rideulykke multihandikappet med alvorlige rygg-, og nerveskader. Dette har ført til begrenset styrke og bevegelse i bena.
Formosas drøm har lenge vært å kunne representere hjemlandet under OL. I år gikk ikke bare den drømmen i oppfyllelse – hun vant også gull i grad Ib, foran storfavoritten, britiske Lee Pearson.

Formosa rir hingsten Worldwide PB, og er trent til å reagere på Formosas minimale bruk av hjelpere og stemme.

Britiske Lee Pearson fra før av hele 9 gullmedaljer, fra Sydney, Athen og Bejing, og var storfavoritt under årets Paralympics.

Bronsen gikk til Pepo Push fra Østerriket.

Jens Lasse Dokkan og Leopold gikk inn på en syvendeplass med 69,000%. Dokkan begynte med terapiridning da han var 4 år, og dette er 51-åringens femte Paralympics.

Mandag går kürfinalen for II og Ib, mens finalen for grad Ia, III og IV går tirsdag.

Resultatliste finner du her.

Fra grad Ibs medaljeseremoni – Lee Pearson (sølv), Joann Formosa (gull), Pepo Puch (bronse)
(c) FEI/Liz Gregg