Ofte stilte spørsmål (FAQ) rundt lag-NM

Illustrasjonsfoto

LAG-NM GU-D og DDK mottar mange spørsmål relatert til lag-NM. Vi har forsøkt å samle en del av spørsmålene her, og gi dere svar på dem.

 • Jeg ønsker å starte Lag-NM for ponni, som LA-ekvipasje. Jeg har ridd mange D-stevner i LA til over 58%, men aldri vært på L-stevne. Er jeg kvalifisert til å starte lag-NM?

  Svar: Nei. Alle kvalifiseringer til lag-NM skal ha skjedd på L-stevne eller høyere. Vi har med vilje forsøkt å gi stevnetilbud som er aktuelt for kvalifisering på L-stevner som arrangeres i forkant av lag-NM. Både Hønefoss, Moss og Moldegaard tilbyr klasser på sine stevner, som er kvalifiserende for alle klassenivåer til lag-NM. I tillegg har Verdal satt opp L-stevne med MB-klasser, for de som trenger kvalifisering til det. Merk at du må være kvalifisert til å starte på L-stevne, dersom du ønsker å forsøke og kvalifisere her.

  Ref: KR IV §472.2

 • Min venninne og jeg er begge kvalifisert til å ri Lag-NM for ponni, men vi rir for ulik klubb. Kan vi likevel stille lag sammen?Svar: Nei. Alle ekvipasjene på et lag må representere samme klubb. Du melder normalt klubbytte ved årsskifte. Ved spesielle omstendigheter er det anledning til å bytte klubb midt i sesongen. F.eks. ved flytting. Klubbytte må skje via NRYF, og i henhold til NRYF’s reglement. I forhold til lag-NM har klubbytte en karenstid på 30 dager.

  Ref: KR IV §472.1 b+c, KR I §130.3

 • Jeg har ridd en MB:1 og en MB:2 til over 58% på L-stevne. Er jeg kvalifisert til å representere klubben som MB-rytter?

  Svar: Ja, for lag-NM er begge disse klassene kvalifiserende. Merk at kvalifiseringer må ha skjedd på L-stevne eller høyere.

  Ref. KR IV §472.2

 • Hesten min og jeg er kvalifisert til å starte MB på Lag-NM, men hesten min er nå skadet. Kan jeg starte en annen hest som har gått MB til over 58% med en annen rytter på L-stevne to ganger istedet?

  Svar: Nei. Hest og rytter må være kvalifisert samlet. Både Hønefoss, Moss og Moldegaard tilbyr klasser på sine stevner, som er kvalifiserende for alle klassenivåer til Lag-NM, og dere har anledning til å kvalifisere til Lag-NM der. I tillegg tilbyr Verdal L-stevne med oppsatte MB-klasser.

  Ref: KR IV §472.2

 • Hvor mange lag kan hver klubb melde?

  Svar: Hver klubb kan sende ubegrenset antall lag til Lag-NM. Merk at hver enkelt klubb gjerne har egne uttakskriterier, særlig med hensyn til hvor mange lag de ønsker å støtte økonomisk. Ta kontakt med din klubb for å høre hva slags ordning de har.

 • Hvem velger hvordan lagoppsettet skal være?

  Svar: Det er hver enkelt klubb som setter opp lagoppsettet til Lag-NM. Hvordan uttakskriteriene er varierer fra klubb til klubb.

 • Hvordan melder en seg til lag-NM?

  Svar: Det er hver enkelt klubb som setter opp sitt lagoppsett for Øag-NM. Det er klubben som sender inn anmeldelsen. Det er ikke online påmelding til lag-NM. Se stevneinvitasjonen for informasjon.

 • Hvor mange ryttere rir på hver lag?

  Svar for Lag-NM hest: Hvert lag må bestå i minimum 3 ekvipasjer, hvor to rir 1. og 2. avdeling på MB-nivå, og en rir 1. og 2. avdeling på MA-nivå. Hvert lag kan i tillegg stille med en ekstra ekvipasje, som kan ri valgfritt nivå. Om en fjerde ekvipasje benyttes, kan dårligste resultatet for det nivået denne ekvipasjen representerer strykes.

  Svar for Lag-NM for ponni: Hvert lag må bestå i minimum 2 ekvipasjer, hvor en rir 1. og 2. avdeling på LA-nivå, og en rir 1. og 2. avdeling på FEIs ponniprog-nivå. Hvert lag kan i tillegg stille med en ekstra ekvipasje, som kan ri valgfritt nivå. Om en fjerde ekvipasje benyttes, kan dårligste resultatet for det nivået denne ekvipasjen representerer strykes.

Nyttige lenker:

Tekst: Maja Farup / Dressurdommer 3