Kvalifiseringskrav til lag-NM

Illustrasjonsfoto

KVALIFISERING Ellingsrud Rytterklubb er arrangør av årets Lag-NM, som arrangeres helgen 8.-9. september 2012. Hva kreves av kvalifiseringer for å stille lag?

Det er mulig å stille lag til lag-NM for både hest og ponni.

Lag-NM for ponni – NM-D-Lag-P
I lag-NM for ponni skal hvert lag bestå av 2 eller 3 ekvipasjer. En ekvipasje må stille til start i klassene på LA-nivå, og en ekvipasje må stille til start i FEIs ponniprogrammer. En eventuell tredje ekvipasje kan stille til start i valgfritt klassenivå (LA eller FEIs ponniprogram). Alle ekvipasjer må ri samme klassenivå i begge avdelinger. Klassenivået ekvipasjene skal ri meldes når en starterklærer.

Alle ekvipasjene på laget må representere samme klubb, og være å definere som ponniekvipasjer.

For ponni er klassenivåene inndelt slik:

1. avdeling 2. avdeling
LA-ekvipasje
LA:2 NRYF 2009
LA:3 NRYF 2009
FEIs ponniprog-ekvipasje
FEIs innl. prog. for ponni 2012
FEIs lagprogram for ponni 2012

Kvalifiseringskravet for å stille til start i lag-NM for ponni er at hver ekvipasje har oppnådd minst 58% av maksimal oppnåelig poengsum på samme klassenivå, to ganger, på minst L-stevne. Hest og rytter må ha oppnådd kvalifiseringen samlet. Kvalifisering til mesterskap må ha skjedd innenfor de to siste kalenderårene før inneværende (ref §470.3 og §472.2). Det er også viktig å kjenne til at ekvipasjen også skal ha grunnkvalifisering i orden. Dvs at ekvipasjen har kvalifisert seg til å ri på L-/E-stevner, hvor kvalifisering til lag-NM er oppnådd.

Se “Kvalifisering og stevnekategorier” for å få forståelse for hvilke programmer som inngår på samme klassenivå. F.eks. vil LA:0-5 være kvalifiserende for LA-ekvipasjen, og alle FEIs ponniprogrammer eller LA:6 NRYF 2009 og LA:6 ponni NRYF 2012 være kvalifiserende for FEIs ponniprog-ekvipasjen.

Beste prosentpoeng fra hvert klassenivå i hver avdeling vil være tellende i forhold til beregning av det totale resultatet. Det laget som får høyest sum av prosentpoengene, vinner.

Lag-NM for hest/senior – NM-D-Lag
I lag-NM for hest skal hvert lag bestå av 3 eller 4 ekvipasjer. To ekvipasjer må stille til start i klassene på MB-nivå, og en ekvipasje må stille til start i i klassene på MA-nivå. En eventuell fjerde ekvipasje kan stille til start i valgfritt klassenivå (MB eller MA). Alle ekvipasjer må ri samme klassenivå i begge avdelinger. Klassenivået ekvipasjene skal ri meldes når en starterklærer.

Alle ekvipasjene på laget må representere samme klubb.

For hest/senior er klassenivåene inndelt slik:

1. avdeling 2. avdeling
MB-ekvipasje
FEIs lagprogram for junior 2009
FEIs indv. program for junior 2009
MA-ekvipasje
Prix st. Georges / Lag UR FEI 2009
FEIs indv. program for UR 2009

Kvalifiseringskravet for å stille til start i lag-NM for hest er at hver ekvipasje har oppnådd minst 58% av maksimal oppnåelig poengsum på samme klassenivå, to ganger, på minst L-stevne. Hest og rytter må ha oppnådd kvalifiseringen samlet. Kvalifisering til mesterskap må ha skjedd innenfor de to siste kalenderårene før inneværende (ref §470.3 og §472.2). Det er også viktig å kjenne til at ekvipasjen også skal ha grunnkvalifisering i orden. Dvs at ekvipasjen har kvalifisert seg til å ri på L-/E-stevner, hvor kvalifisering til lag-NM er oppnådd.

Se “Kvalifisering og stevnekategorier” for å få forståelse for hvilke programmer som inngår på samme klassenivå. F.eks. vil MB:0-4, samt alle FEIs juniorprogrammer være kvalifiserende for MB-ekvipasjene, og MA:1 og alle FEIs UR-programmer (inkl Prix St. Georges / lag UR FEI 2009) være kvalifiserende for MA-ekvipasjen.

De to beste prosentpoengene fra MB, og beste prosentpoeng fra MA, vil være grunnlag for resultatberegning. Det laget som har høyest sum av prosentpoengene, gjennom begge avdelingene, vinner.

Les også:
» Ofte stilte spørsmål (FAQ) rundt stevnekvalifisering
» Kvalifisering og stevnekategorier
» Kvalifiseringskrav til NM individuelt

Merk at denne artikkelen er baser på de krav som stilles til lag-NM i 2012. Vi vil om kort tid også komme ut med en sartikkel som vi vil kalle “Ofte stilte spørsmål (FAQ) rundt lag-NM”.

Merk også at vi med hensikt har bedt arrangører som Hønefoss, Moss og Moldegaard, som arrangerer L-stevner i kort tid før lag-NM, om å sette opp klasseutvalg som gir anledning til å kvalifisere for de som mangler det.

Tekst: Maja Farup – Dressurdommer 3 (DD3)