Vellykket L-stevne på Lillehammer

Foto: Elizabeth Farbrot

L-STEVNE: Helgen 29. juni til 1. juli arrangerte Lillehammer Rideklubb første store stevnet på flere år. Resultatet ble et veldig vellykket stevne, med positive tilbakemeldinger fra både ryttere, dommere og publikum.

Lillehammer rideklubb sitt anlegget ligger som en del av Birkebeiner skistadion, på oversiden av Håkonshall og Kristinshall i Lillehammer.

Rideanlegget ligger høyt og fint med flott ridehus, gode staller og to utebaner. Tett inntil Birkebeinern skistadion, men likevel godt skjermet. Et anlegg med kapasitet til idrettsarrangement av størrelse. De har trossalt infrastrukturen på plass for å kunne arrangere OL! Et “lite” ridestevne, var således ikke noe problem! Kort vei mellom staller og utebaner, gjorde det enkelt og lettvindt for hester og ryttere.

I kafeteria i ridehallen var det muligheten til å kjøpe kaker og gryteretter, ved utebanen var det grillmat og kakesalg. Det var et fantastisk utvalg av hjemmebakte kaker, boller, kringler men også masse frukt som ble delt ut gratis.

Dette stevne håper vi har kommer for å bli, det var veldrevet, godt planlagt, gode oppstallinger og en arrangør som gjorde sitt ytterste. Regnmengder kom i perioder og det til tider fosset ned, da jobbet de på med å lage renner slik at vannet i teltene skulle finne andre veier. Stort sett var fin været på plass og gjorde stas på stevneplassen.

De som fikk plasseringer fikk alle utdelt en rideknapp med logo – Birkebeinerknappen! Knappene samles opp over flere år, og ved knapp nummer 5 venter bronseknappen! Se statutter for Birkebeiner knappen. En morsom ide!

Stevneleder, Trond Wæhler. Foto: Elizabeth Farbrot
På Lørdag var selveste ordførere Espen G. Johnsen med på premie utdelingen, han ble vist rundt av stevneleder Trond Wæhler.

Gratulerer til Lillehammer Rideklubb, et hyggelig og bra dressurstevne. Vi ser frem til å ha dere som stevnearrangør også til neste år! Flere av rytterne har allerede meldt sin interesse for retur!

Dommere var Hedda Abel, danske Lone Dickmann, Maja Farup, Cecilie Hartviksen, Annie Liven, Tone Markussen og svenske Bo Åhman.

Stevneleder var Trond Wæhler, som også hadde hjelp av en gruppe fantastiske ildsjeler fra klubben!

Resultater

Stemningscollage

Tekst og foto: Grenleder Elizabeth Farbrot