Nordisk 2012: En prat med Anniken Hals

HVEM ER HVEM Møt Anniken Hals.  Hun gleder seg til å ri Nordisk og EM som første års YR denne sommeren. 

Hvem er du? Jeg er en 19 år gammel jente som er den heldige eier av Chopin. Har drevet med dressur siden jeg var 9 år gammel og har vært bitt av basillen helt siden da. Jeg kommer fra Stokke i Vestfold og har nylig blitt ferdig med videregående.

Hva gleder du deg mest til under årets Nordisk? Opplevelsen; menneskene, de hyggelige stundene, hestene, se andre ryttere, lære og rideopplevelsene! J

Var infomøtet på NRYF nyttig? Det var fint med et felles informasjonsmøte, da det er mange detaljer som skal på plass, før avreise. Spesielt likte jeg å få litt input av Rasmus Bagger. Det er veldig viktig å kunne bli klar over egne tankeprosesser og fokus før et sånt viktig mesterskap.

Trening hjemme.

Hvorfor er du og Chopin et bra team? Chopin er en herlig treningskamerat. Han er en fantastisk hest, men for meg er han en min beste venn! Han har en personlighet som ligner litt på tyren Ferdinand. Han ELSKER lukter! Han gir meg glede hver dag, selvfølgelig har vi gått igjennom noen vanskelige dager, men det har gjort oss sterkere og bedre kjent. Chopin er også en stor kløne, he he…

Hva må til for å bli en god konkurranserytter: Aldri gi opp og alltid ha en vilje til å bli god. Arbeide målbevisst og sett egne realistiske forbedringsmål. Være positiv, stole på seg selv og tro på sin egen treningsplan. Gleden til dyr og sport er også en viktig faktor. Når det gjelder konkurranse, så konkurrer med deg selv til å begynne med, ta steg for steg, ikke fokuserer på å vinne over andre – kun deg selv!

Hvem består ditt støtteapparat av? Hovedsakelig er det mamma og pappa, Connie og landslagstrener Ulrik!

Hva er dine mål resten av denne sesongen: Siden jeg skrivende stund sitter i Finland og skal konkurrere er det viktig for meg å kunne få en god ridetur. Selvfølgelig har jeg noen store mål for meg selv, men jeg er første års Young rider og jeg har valgt å ikke legge press på meg selv. Jeg vil at vi begge skal få en god og stabil stevne opplevelse, både Nordisk og EM.

Hvorfor elsker du dressur? Den følelsen du får av å mestre noe med en hest, den er fantastisk. Du kan alltid gjøre deg selv bedre og innerst inne elsker jeg å alltid forbedre meg selv.

Flere intervjuer: