Nordisk 2012: En prat med Zandra Birkeland

Zandra Birkeland og Fen-He under årets AEG.

HVEM ER HVEM Zandra Birkeland rir Nordisk i Finland førstkommende helg. Dressur så klart! har tatt en prat med henne. 

Zandra og Fen-He.

Hvem er du: Jeg er en 15 år gammel jente som akkurat har sluttet på ungdomsskolen. Jeg har ridd siden jeg var 4 år og så har jeg hatt hest siden jeg var ca 6 år. Jeg har drevet litt med sprang men mest dressur og fant etter hvert ut at det var dressur jeg ville holde på med!

Hva gleder du deg mest til under årets Nordisk? Jeg gleder meg til hele turen til Finland, men hvis det er noe jeg gleder meg mest til så der det å få lov til å representere Norge på et så stort og flott stevne og det å være med de andre flotte menneskene som skal være med å representere Norge!

Hva synes du om infomøtet på NRYF? Jeg syns at det var et utrolig flott møte, jeg følte at vi fikk så mye god informasjon og støtte av NRYF hele kvelden! Jeg syns også at Rasmus Bagger og Lars Rasmussen hadde veldig flotte foredrag for oss, det at vi fikk møte de andre rytterne som skulle representere Norge fra sprang og feltritt var også veldig flott!

Hvorfor er du og Fen-He et bra team? Min nåværende ponni, Fen-He MW, er den beste ponnien jeg kunne ha hatt! Det at jeg har hatt han siden han var rundt 4 år har gjort at vi har opplevd alt sammen og at vi har både hatt oppturer og nedturer, noe som har brakt oss nærmere hverandre! Vi har ikke alltid vært på plasseringer men det er det som har gjort oss bedre som et team og vi utvikler oss fortsatt.

Hva må til for å bli en god konkurranserytter: å bli en god konkurranserytter trenger man tålmodighet, stå på vilje og man bør brenne for det man gjør. Man må ikke minst trene, trene og atter trene samt å ha det gøy, uansett hva man gjør!

Hvem består ditt støtteapparat av? Mitt støtteapparat består av mine fantastiske foreldre som har gjort dette mulig for meg, min gode venninne Julia Victoria Gerhardsen som har hjulpet meg masse og ikke minst min fantastiske trener Maik Koldschmidt som har gitt meg et nytt innsyn og ny inspirasjon i min trening og fokus. Jeg kunne ikke hatt et bedre støtteapparat enn det jeg har!!

Hva er dine mål resten av denne sesongen: Mine neste mål er blant annet det å få så gode resultater som mulig i Nordisk, som består av å slå mine gamle resultater, kanskje ta med en lagmedalje hjem også, hhhhmm? Det er også et mål å kvalifisere meg til EM, i Nordisk, og få med en medalje hjem fra NM som er senere i sommerJ

Hvorfor elsker du dressur? Jeg elsker dressur fordi det er noe jeg virkelig brenner for! Jeg syns det er fasinerende å se hva man kan lære en hest og hvor godt en hest og en rytter kan utvikle seg under de riktige forholdene! Man blir aldri for gammel til denne sporten og man har det alltid gøy!

Flere intervjuer: