Ponnitalen​ter i startgropa

Carmen Johannesen og Wootton Bryony

PONNI Søndag 24. juni ble det første ponnishowet arrangert hos Else Hasvold på Dokka. Det var bortimot 30 ponnier av ulike raser som deltok, selvom New Forest-ponniene var i absolutt flertall denne dagen.

Sammenlagtvinneren Skoglys Jonathan

Tekst og foto: Nina Håkonsen

Norsk ponniavlsforening arrangerer hvert år ulike ponnishow rundt om i Norges land. Alle har eksteriørbedømmelse som grunnbedømmelse, og mange har også ulike typer bruksklasser i form av både kjøring, tømmekjøring, agility, sprangridning, terrengridning og det man kaller rideklasser. Rideklasser kan brukes som en forberedelse før ordinære dressurklasser, der man kan være med helt fra man trenger leiehjelp, via nybegynnerklasse i skritt og trav videre opp til galoppklasser. I disse klassene bedømmes ponnienes gangarter og samarbeidsvilje samt egnethet som barne- og ungdomsponni.

Den beste bruksponnien sammenlagt, ble new forest-vallaken Skoglys Jonathan, mens nr to ble new forest-hoppa Sandmoens Troja. Jonathan eies av Else Hasvold, mens Troja eies av Emma Marie Melsbø.

Dommerne ønsket også å trekke fram 10 år gamle Carmen Johannesen som vant skritte- og traveklassen med en svært lovende fremvisning av new Forest-hoppa Wootton Bryony i et øsende regnvær.

Fra premieutdelingen; Carmen Johannesen og Wootton Bryony. I bakgrunnen ser man shetlandshoppa Kongshovs Kristina med Lisa Mathisen som også gjorde en god innsats