Nordisk 2012: En prat med Charlotte Finjarn

Charlotte Finjarn. (Foto: Mette Sattrup/www.sprangen.com)

HVEM ER HVEM Møt Charlotte Finjarn som rir på det norske UR laget til Nordisk og EM. 

Charlotte og trener Siril Helljesen.

Hvem er du? Jeg er en 19 år gammel jente som akkurat er ferdig med videregående skole. For tiden satser jeg på ridningen og sammen med hesten min, Walk konkurrerer vi internasjonalt i Young Rider klassene.

Hva gleder du deg mest til under årets Nordisk? Det jeg gleder meg mest til er at vi nå skal reise til Nordisk og EM som et lag, vi skal stille opp for hverandre og gjøre alt vi kan for at våre med-ryttere skal yte så godt som mulig. Jeg gleder meg også til å se mye god ridning og ikke minst få delta selv.

Hva synes du om infomøtet på NRYF? Jeg synes dette var et veldig fint møte, morsomt at vi var sammen med sprang og feltritt.  I tillegg til å få nyttig informasjon om alt det praktiske rundt reisen holdt Rasmus Bagger et veldig fint og lærerikt foredrag. Jeg er sikker på at alle kan hente mye positivt ut av dette. Jeg har også lyst til å takke Vanpee som utdelte reisestipend til rytterne. Det er utrolig flott å ha en sponsor som gir så mye til sporten.

Hvorfor er du og Walk et bra team? Min nåværende hest heter Svalegård’s Walk On Water og er 9 år gammel. Jeg har eid han siden han var 5 år og mener at dette er en av de største grunnene til at vi har så god kjemi. Vi har sammen lært oss øvelsene og jobbet mot de store klassene, og det at jeg har fått være en del av utdanningen hans siden han var såpass ung gjør at vi kjenner hverandre ut og inn. Ridemessig synes jeg han er fantastisk med sitt gode temperament, fantastiske ridbarhet og ikke minst «stå på vilje».

Hva må til for å bli en god konkurranserytter: For å bli en god konkurranserytter mener jeg det er viktig med vilje, man må virkelig ønske å bli god og være villig til å ofre alt. Det er også viktig at man er målrettet og setter seg mål å arbeide mot. Utenom dette er det også veldig viktig med et godt støtteapparat rundt seg i form av trener og foreldre.

Charlotte har hatt Walk on Water siden han var unghest.

Hvem består ditt støtteapparat av til Nordisk/EM: Når jeg skal til Nordisk og EM er det som vanlig mamma som stiller opp og er med for å hjelpe meg med alt som trengs i stallen og ellers. Når det kommer til ridning vil jeg få god hjelp og veiledning av landslagstrener Ulrik Sørensen. Min kjære trener, Siril Helljesen, er heller aldri lenger unna enn en telefon.

Hva er dine mål resten av denne sesongen: For resten av sesongen er målet selvfølgelig å yte best mulig under Nordisk og EM, deretter NM. Videre vil jeg gi Walk en fortjent liten pause før vi setter i gang oppkjøring mot HM og muligens Kingsland Oslo Horse Show.

Hvorfor elsker du dressur? Jeg elsker dressur fordi jeg får oppleve et fantastisk samspill mellom hest og rytter. Det å kommunisere med en hest og oppleve at den som gjør «alt» for deg gir meg veldig mye!

Flere intervjuer: