Nordisk 2012: En prat med Elise M Klaesson

Elise Klaesson og Nadyr du Bois. Foto: Privat.

HVEM ER HVEM Møt rytterne som skal til Nordisk. Elise Merethe Klaesson rir på det norske ponnilaget i Finland førstkommende helg. Hun ser frem til spennende dager, og aller mest til å ri.

Elise Klaesson og Alexandra Andresen hos Andreas Helgestrand på trening. Foto: Privat.

Hvem er du? Jeg er 16 år gammel. Bor på Bråthen Gård i Aurskog. Der har vi ridehus, ridebane, store fine beiter og herlige turmuligheter. Alt jeg kan ønske meg! Har ridd hele livet, og trener for moren min Merethe Blikstad. Mine to ponnier heter Nadyr du Bois og Nørlunds Winsor.

Hva gleder du deg mest til under årets Nordisk? Jeg gleder meg mest til å ri! Gleder meg til å være sammen med de andre jentene og foreldrene. Det er en herlig gjeng som skal til Nordisk, og jeg tror vi kommer til å få det utrolig fint.

Hva synes du om infomøtet på NRYF før avreise? Det var kjempefint. Veldig bra arrangert. Godt å få et kurs med Rasmus Bagger igjen. Han er veldig inspirerende og motiverende! Det ble servert god mat, og vi fikk mye nyttig informasjon.

Hvorfor er du og Nasse et bra team? Jeg har hatt Nasse helt fra han var liten og vi har utviklet oss sammen. Det har gjort at vi har fått et veldig tett bånd. Vi har blitt veldig sammensveiset. Jeg er aldri så lykkelig som det jeg er når jeg er med han.

Hva må til for å bli en god konkurranserytter: Jeg mener at det viktigste er at du selv vil bli god, og hvis du vil det nok, så får du det til! Ellers trenger du en trener som du stoler på, og litt talent for det du driver med.

Hvem står bak og støtter deg under Nordisk: Min trener og mor, Merethe Blikstad. Pappa, min nydelig lillesøster og Alexandra og Kristin Andresen.

Hva er dine mål resten av denne sesongen: Gjøre det så bra som mulig med Nasse og Winsor, og utvikle meg selv som rytter.

Hvorfor elsker du dressur? Fordi jeg synes det er fascinerende å kunne kommunisere med disse store, vakre dyrene ved hjelp av så små signaler.

Flere intervjuer: