Nordisk 2012: En prat med Carina Brynildsen

Carina Brynildsen og Uno er klare for både Nordisk og EM.

HVEM ER HVEM Dressur så klart! lar deg bli bedre kjent med rytterne som skal til Nordisk og EM. Møt Carina Brynildsen fra Follo Ryttersportsklubb. Hun er juniorrytter og rir på det norske laget både til Nordisk og EM med hesten Uno. 

Carina og Uno på fjorårets Oslo Horse Show.

Hvem er du? Jeg er 16 år, begynner på Oslo Private Gymnasium til høsten. Jeg begynte med dressur når jeg kjøpte dressurhesten min Uno, for to år siden. Siden da har jeg drevet aktivt innenfor sporten. Uno er en KWPN vallak på 11 år.

Hva gleder du deg mest til under årets Nordisk? Det er selvfølgelig å ri. Uno er i knallform og jeg tror laget vårt har en god sjanse for å gjøre det bra. Jeg var med på Nordisk i fjor også, men da var Uno og jeg mer uerfarne. I år er vi mer erfarne og har en større sjanse for å gjøre det bra. Målet er å slå svenskene, eller hva jenter?

Var infomøtet på NRYF nyttig? Til en viss grad. Vi fikk litt mer klarhet i det vi lurte på, men det meste måtte vi finne ut på egenhånd.

Hvorfor er du og Uno et bra team? Uno er en veldig vanskelig hest å ri, og vi har hatt mange nedturer gjennom det første året. I dag er vi tryggere på hverandre, jeg er mer erfaren og samspillet er blitt betydelig bedre. Vi har en god kjemi og han er også blitt mye mer trygg på meg. Denne sesongen har vi ligget på et mer stabilt nivå, så i år tror jeg vi utgjør et veldig godt team.

Hva må til for å bli en god konkurranserytter: Det som må til er rett og slett trening, trening og enda mer trening. Man må ha en god trener, et fast og strukturert opplegg og et godt støtteapparat.

Hvem er ditt støtteapparat til Nordisk/EM: Hovedsakelig mamma og pappa. Jeg kommer selvfølgelig til å ha min trener, Siril Helljesen på telefonen hver dag. Så hun er også en del av mitt støtteapparat. Landslagstrener Ulrik Sørensen skal også være til stede, så det er betryggende.

Carina hjemme på Sneis med trener Siril Helljesen og Paul Fielder.

Hva er målene resten av sesongen: Mine mål er å bli enda bedre kjent med hesten min, fortsette å ligge på ett stabilt nivå og kunne ”ri litt på kanten av stupet”. Det vil si at jeg satser litt mer for å oppnå den store prosenten.

Hvorfor elsker du dressur? Det er jo dressur så klart også er det utrolig fint å se på når både hest og rytter er i en god harmoni og har en god kjemi sammen.

Andre artikler om Nordisk og EM: