Siril og Anne Cecilie klare for OL 2012!

Foto: Roger Svalsrød/Hesteguiden.com

OL 2012 I dag klokken 12 ble det offentliggjort: Siril Helljesen/Dorina og Anne Cecilie Ore/Ballantine er klare for henholdsvis OL og Paralympics i London i sommer (Hestesport.no). 

Jubelen sto i taket både i Norge og i Tyskland, hvor Ore bor og trener. – Helt fantastisk. Dette har vært det store målet mitt i mange år, og nå går drømmen i oppfyllelse, sa en strålende fornøyd Siril Helljesen til Hestesport bare minutter etter at hun hadde fått bekreftelsen fra Olympiatoppen. – Jeg er lettet over å ha fått klarsignal og takknemlig overfor Olympiatoppen som gir meg sjansen. Samtidig er jeg mer giret enn noensinne – man kan vel si at vi går inn i en ny fase. Nå kan jeg konsentrere meg fullt ut om forberedelsene, både mentalt og fysisk.

Dorina har fått fri mai etter to stevnestarter i april. – Det var gjort bevisst med tanke på en eventuell OL-deltakelse. Hun har bare vært mosjonert og vedlikeholdt, for jeg visste det ikke ville bli flere pausemuligheter om vi skulle bli tatt ut. Hun har planene klare for oppladningen: – Det blir en stevnestart i slutten av juni i Rotterdam. Deretter drar vi til Paul Fielder i England og blir der på treningsleir frem til OL, sier Siril.
Det er første gang siden 1956 at Norge sender en OL-deltaker i dressur. Den forrige var Anne-Lise Kielland.

I Paralympics har Norge vært representert helt siden papa-dressur kom på programmet. Anne Cecilie Ore har to gull fra 1996, men har ikke startet i Paralympics de siste to gangene. Hun fikk ny hest i vår, Ballantine, og fant hurtig kjemien. De to har levert mange toppresultater i vår, og er klare medaljekandidater.

Også i Norges Rytterforbund ble det feiring, og sportssjef Nina Johnsen er overlykkelig over at uttakene kom såpass tidlig. – Det har vært et tøft kjør fra Olympiatoppen med krav om dokumentasjon hele veien. Det er ikke noe automatikk i et OL-uttak selv om man formelt er kvalifisert. Vi er kjempefornøyd med at uttaket ble gjort såpass tidlig. Det gir rytterne maksimalt med tid til å forberede seg. Nå kan de senke skuldrene og konsentrere seg om å få en maksimal oppladning, i stedet for å måtte overbevise Olympiatoppen, sier Nina Johnsen. Også Jens Lasse Dokkan og Ann Cathrin Lübbe er kvalifiserte til Paralympics, men må vente på et eventuelt uttak.