Møt ponnirytter Kristin Lie Aas

Kristin Lie Aas og ponnien Ria H.

HVEM ER HVEM Dressur så klart! fortsetter serien “Hvem er hvem i Norsk Dressur” og turen har kommet til ponnirytter Kristin Lie Aas fra Grenland Ryttersportsklubb. 

Kristin og Ria.

Hvem er du? Jeg er Kristin Lie Aas. Jeg går i 10’ende klasse på Gjerpen Ungdomsskole i Skien.

Første hest? Min første ponni var Painted Black. Han var en ulv i fåreklær som kastet meg av minst 15 ganger, men han var en søt, liten og ikke minst rampete ponni som jeg hadde mye glede av.

Nåværende hest? Mine 2 nåværende hester er Ria H og Danois. Ria er en 10 år gammel nederlandsk sportsponni som jeg har hatt siden oktober 2009. Hun er en utrolig søt og snill ponni med masse energi som alltid gir noe av seg selv. Vi har startet mange stevner sammen og hun har gitt meg mange minnerike opplevelser og gode rideturer. I november fikk jeg også en hest, rettere sagt Danny. Han er en 8 år gammel dansk varmblods som er ordentlig valp som jeg har blitt kjempeglad i. Han er en fantastisk hest som alltid gjør sitt beste, så lenge jeg gir han trygghet! Gleder meg til mange fine stunder sammen med han fremover.

Hva må til for å bli en god rytter? Jeg tror det er viktig å være tålmodig og å skynde seg langsomt! I tillegg så må man vite hva man vil og aldri gjøre noe halvveis. Man kan aldri bli perfekte, så tror det er viktig at man hele tiden strekker seg etter det lille ekstra. Da blir man god! Også er det jo viktig med god oppfølging i alle sammenhenger.

På trening.

Hvem består ditt støtteapparat av? Det består av familien min- mamma som både trener og hestepasser, pappa som kameramann og sjåfør, vennene mine og treneren min, Stine Marie Gøtesen.

Hva gjør du for å kople av?  Da er jeg sammen med vennene mine, drar på Kino og slikt.

Når falt du av sist? Det var i november etter jeg hadde hatt Danny i litt over en uke. Det blåste veldig og da bråkte det veldig i ridehallen, så Danny ble skremt og bukket slik at jeg falt av.

Dine mål fremover? Å utvikle meg som rytter og bruke siste del av ponnitiden min på best mulig vis. I tillegg håper jeg at jeg får startet Danny en del og bli enda bedre kjent med han.

En hest du gjerne skulle eid? Danois er akkurat slik jeg ville at min juniorhest skulle være, så jeg ville egentlig ikke hatt noen annen hest en han. Jeg kunne også tenkt meg Ria 20 cm høyere, det hadde heller ikke gjort noe…

Ditt hemmelige våpen? Det er hemmelig, hehe.

Sist du møkket en boks? Det var i dag!

Hvorfor elsker du dressur? Det er fordi det er utrolig spennende og det er alltid noe som kan gjøres bedre og perfeksjoneres. Man kan aldri bli utlært og det er lite som slår det å være i ett med hesten – Dressur så klart!!

Danois eller "Danny" er Kristins nye hest.

Dressur så klart! skriver om “Hvem er hvem i norsk dressur?” Les tidligere intervjuer her: