Tilbakeblikk på AEG; Unikt – fantastisk – spektakulært

Årets AEG var definitivt vellykket - og også dressurentusiastene kunne glede seg over tre dager med dressur både morgen og kveld.

AEG 2012 Det syvende Arctic Equestrian Games har gått over i historien. Vi glemmer det neppe. AEG betyr så utrolig mye for så mange. Et inkluderende arrangement der alle aldersgrupper koser seg enten det er på arenaen eller i kulissene. Smil, glede, latter og positivitet. Rett og slett elektrisk!

Tekst: Heidi Skar/Hestefrelst.no

En fornøyd primus motor for det hele, Eirik Berentsen, rusler rundt inne i Oslofjord Convention Center etter det hele var over søndag kveld. Han har et stort smil om munnen når han klapper sine funksjonærer på skulderen og takker for i år. Han er stolt, men sier det ikke. Vi kan si det Eirik. Og vi takker deg unisont.

Adelinde Cornelissen holdt clinic på AEG. Foto: Mette Sattrup/www.hestefrelst.no

Da det hele startet for syv år siden var det mange som hadde sine meninger om mangt og mye. Men Eirik Berentsen og Oslofjord Convention Center har sammen gjort det umulige mulig. De har fått til et arrangement som er sjeldent, unikt og spektakulært. De utenlandske gjestene og deltagerne er over seg av begeistring over fasilitetene, atmosfæren og den totale AEG-pakka. Hvert år tenker man – hvordan er det mulig å toppe dette? –  Det er alltid ting vi kan gjøre annerledes og bedre, sa Berentsen etter fjorårets arrangement.

Det er nettopp derfor det topper seg hvert år. I år sto det hele i fare for å bli avlyst, men da var det flere som tok rev i seilene. Og takk for det. Vi må ha AEG. Norsk ryttersport er avhengig av dette arrangementet som muliggjør at så mange utøvere innenfor flere grener får delta på den internasjonale arenaen. Det betyr alt for rekrutteringen og mye for selv våre mest rutinerte veteraner. Alle stiller opp på AEG – fordi AEG fortjener det. De sportslige prestasjonene nådde de virkelig store høydene sett med norske øyne. Vi fikk høre den norske nasjonalsangen mange ganger, kanskje flest ganger av samtlige AEG som har vært arrangert. Tilskuerne strømmet til for å hylle både de norske og utenlandske utøverne for deres prestasjoner. Det var show og underholdning i verdensklasse. Det var definitivt et sjakktrekk å hente tilbake Boney M, som neppe hadde glemt stemningen de skapte i 2010. Det inkluderende showet de holdt for oss nå ble derfor også unikt.

– Blide folk overalt, fantastiske fasiliteter, gode konkurranser, gode banebyggere og en unik atmosfære. Konsertene, underholdningen og showene. Dette er show. Det er grunnen til at vi kommer tilbake år etter år, sa den nederlandske sprangstjernen Jur Vrieling, og fikk unisont medhold fra de andre utenlandske deltagerne. Hinderparken fortjener en ekstra honnør. Kenneth Sande designer hinderne som benyttes på banen. Han leverer stor kunst. Hinderne forteller et stort stykke norsk historie. Hinderne i seg selv en estetisk nytelse. Dette blir lagt merke til. Og når man da har banebyggere som vet nøyaktig hvor og hvordan man skal plassere hinderne for å få gode konkurranser for ryttere, hester og publikum – banemannskap som utsmykker banen med de flotteste blomstene, da blir det bare suverent.

Det ble endelig seier på Jonas Elvebakk i onsdagens lille tur kürfinale! (Foto: Mette Sattrup/www.sprangen.com)

Kjøringen er utvilsomt umåtelig populær. Stemningen i salen fortalte alt om det. Det hele toppet seg med to norske seire i de sterke startfeltet. Dressuren har også sin vel fortjente faste plass under AEG, til stor glede for alle. Til alle funskjonærene, inkludert alle på Oslofjord Convention Center: Dette er rett og slett strålende. Det er JA hele veien, det er også unikt. Ordet ”hvorfor” eksisterer ikke under AEG. Det er bortkastet tid. Fordi alle vet at det er folk på postene som er sitt ansvar bevisst og er der for å levere totalpakka. Det er samarbeid på høyt nivå. Det er AEG det.

Eirik Berentsen retter i dag en stor takk til deltagere, gjester, sponsorer, publikum, showaktører, funksjonærer og alle som har vært involvert i AEG 2012.

Vi takker deg Eirik Berentsen. Den siste 1.premien under årets AEG tilfaller deg. Unikt, fantastisk, spektakulært.