Anne og Seduc seiret igjen!

Foto: Mette Sattrup/www.sprangen.com

AEG 2012 I dagens siste klasse var det dessverre ingen norske med i finalen, og det sto dermed mellom danskene og svenskene i Vanpee Throphy Grand Prix Freestyle. Anne Troensgaard og 16 år gamle Seduc tok igjen en velfortjent førsteplass med 72,625%, med svenske Sofie Lexner og Charming Boy på en andreplass med 70,975%. Andreas Helgstrand og Tacolando Triple R fikk en tredjeplass med 70,350%.

Sofie Lexner og Charming boy sjarmerte seg inn på en andresplass. (Foto: Mette Sattrup/www.sprangen.com)

Troensgaard skilte seg ut musikkmessig med behagelig klavermusikk. Musikken er spesialkomponert: – Jeg kjenner en komponist, og han har komponert küren for meg. den er enkel og jeg liker den svært godt, smiler hun.

Troensgaard har tidligere uttalt at Seduc (Induc x Go On Then xx) travet som “et punktert sykkeldekk” da hun for 12 år siden var på jakt etter en ny hest. Hun legger ikke skjul på at veien fra punkterte sykler til grand prix har vært lang: – Det har vært en lang vei og gå, med mange problemer og uheldige opplevelser underveis, forteller hun: – Jeg ble anbefalt å slakte ham, men det ville jeg ikke. Det har tatt lang tid å komme dit vi er i dag, men han blir bare bedre og bedre. Han har jo også godt anlegg for piaffe, passage og piruetter og det er jo bra for en Grand Prix hest, smiler hun.

Sofie Lexner og Charming Boy sjarmerte seg inn på en andreplass med 70,975%. Lexner rir Ulla Håkonsens hest: – Jeg red en 20 år gammel Grand Prix hest tidligere og var på jakt etter en ny hest. Som kjent koster dette penger og jeg var veldig heldig som får låne Ulla sin hest. Han er helt super og det er en hest man blir glad av å ri, stråler 26-åringen.

Se fullstendig resultatliste her.

Andreas Helgstrand debuterte internationalt med sin nye makker, Tacolando Triple R, under AEG 2012. (Foto: Mette Sattrup/www.sprangen.com)

Les mer om AEG 2012 her: