Full klaff for Kumle og Dumbldore B

Foto: Mette Sattrup/www.hestefrelst.no

AEG 2012 Karoline Kumle og Dumbldore B gikk nok en gang til topps under dagens FERD Trophy FEIs individuelle program for ponni. Dette er ekvipasjens tredje sesong med start under AEG, og det kan se ut til at Kumle og Dumle kommer til å gjøre rent bord også i år.

Foto: Mette Sattrup/www.hestefrelst.no

Første ekvipasje, Carina Hagen Nordmarken og Kirz Kaninpil Kærlund, hadde start kl. 08.00, og til tross for en tidlig start var det mange som hadde stått opp for å se ponniene i aksjon. AEG bærer preg av en harmonisk og god atmosfære, og dette setter også sitt preg på hestene, som alle ser ut til å trives inne på den flotte arenaen.

Dumbldore B er en 13 år gammel, tysk sportsponni som eies av familien Kumle. Kumle overtok Dumbldore B i 2009, og er utvilsomt en svært fremgangsrik ponnirytter. Dette er ekvipasjens tredje år under AEG, og etter dagens ritt kan det se ut til at de gjentar suksessen fra 2010 og 2011. Og planen for morgendagen er klar: – Jeg skal ri så bra som mulig, og tenke på det jeg har lært. Jeg må forsøke å holde meg fokusert, smiler hun. – De feilene vi har gjort hittil har vært rene rytterfeil. Dumle har vært veldig fin og fungert veldig bra.

Kumle er nå inne i sitt siste ponniår og gruer seg til høsten: – Jeg er i gang med hest, Floran, men jeg skal bruke tiden til å bli kjent med ham. Jeg vil ikke stresse, men planlegger noen start utover. Det er Dumle jeg først og fremst satser med nå, før ponnitiden er over.

Dagens andreplass gikk til Ingrid Hagmann Rimestad og Jumanji fra Sandnes og Jæren Rideklubb, med 69,024%, og det er gledelig å se et så høyt nivå på de unge ekvipasjene, og det er bare å glede seg til morgendagens kürfinale. Samtlige av ekvipasjene går videre til finalen, som starter kl. 14.00.

Se fullstendig resultatliste her.

Les mer om AEG 2012 her: