Verdenseneren i dressur til Arctic Equestrian Games

Foto: Adelinde Cornelissen og Jerich Parzival er ranket som verdens beste ekvipasje. Bildet er fra da ekvipasjen gikk helt til topps i verdenscupfinalen i Leipzig i 2011. (Fotograf: Kit Houghton/FEI)

AEG 2012 Verdenseneren Adelinde Cornelissen fra Nederland kommer til Arctic Equestrian Games for å holde clinic (audiovisuell demonstrasjon med undervisning). Det gjør også sølv- og bronsevinneren fra VM i 2006, danske Andreas Helgstrand. – Dette bør alle hesteinteresserte få med seg, sier Eirik Berentsen, primus motor for AEG.

Andreas Helgestrand blir også å se under årets AEG. Foto: Maja Farup

Arctic Equestrian Games/Vestfold Horse Show går av stabelen på Oslofjord Convention Center i Stokke i Vestfold den 16. til den 26. februar. De to verdensstjernene holder clinic tirsdag den 21. februar (Adelinde Cornelissen) og onsdag den 22. februar (Andreas Helgstrand).

Adelinde Cornelissen er regjerende verdenscupvinner, verdens høyest rangerte rytter på verdensrankingen, regjerende europamester og lagverdensmester i 2010. I forrige sesong vant hun hele fem verdenscupavdelinger pluss finalen, og flere Grand Prix-konkurranser. Cornelissen og hennes praktfulle Jerich Parzival har også tre seire i den prestisjetunge World Dressage Masters, og er en soleklar kandidat på det nederlandske dressurlaget i det kommende OL i London.

– Det blir drøyt halvannen time med den store stjernen, som skal dele av sin kunnskap med hesteinteresserte i Norge. Alle vil ha nytte av dette uansett gren innenfor hestesporten – en unik sjanse til å få oppleve en av de aller største, sier Eirik Berentsen, primus motor for AEG.

Danske Andreas Helgstrand slo for alvor gjennom internasjonalt under VM i Aachen i 2006. Da ble det individuell sølv- og bronsemedalje, samt fjerdeplass sammen med det danske laget. Han har også lagbronse fra OL i Beijing i 2008, samt fem verdenscupseiere. Helgstrand holder clinic onsdag den 22. februar, og skal også delta i flere av dressurkonkurransene.

– Vi er veldig glade for at avtalene med Adelinde Cornelissen og Andreas Helgstrand. Dette er stort, sier en tydelig begeistret Eirik Berentsen.

Arrangørens nettside
Program
Billettsalg