Møt FH-rytter Celine Sunde Berentsen!

Foto: Privat

HVEM ER HVEM I vår artikkelserie “Hvem er hvem i norsk dressur” har vi denne gangen snakket med FH-rytter (grad 4), Celine Sunde Berentsen fra Alvøen Rideklubb.

Foto: Privat

Jobb/Studie: Jeg jobber for tiden i en hobbybutikk siden jeg har tatt ett friår fra skolen, men det jeg ønsker å drive med er Interiør, og der har jeg begynt utdannelsen og gått 2 år på videregående, interiør og utstillingsdesign.

Første hest: Mathilde, en sta, men kul fjording som var full av energi og litt mye å håndtere for en jente på 10 år. Selv om hun var smilende og glad og humret hver gang jeg kom, fikk jeg titt og ofte smake på ridebunnen og vi fant vel egentlig fort ut at vi ikke passet helt sammen…

Nåværende hest: Roulette af Pan (Rulle), blir 6 år i år og er “bare” 180cm høy. Hun er en svensk varmblods e. Richfield, som jeg kjøpte fra stutteri Petter Pan i Sverige høsten da hun var 4 år. Hun er stjernen min, alltid glad og fornøyd og elsker å være ute. Hun gjør alltid sitt beste, og er rett og slett min bestevenn!

Hva må til for å bli en god rytter:
Vilje til å bli god, tålmodighet til å jobbe med seg selv og hest og interesse for å utvikle seg og lære nye ting hele tiden, for når man holder på med hest blir man aldri utlært.

Hvem består mitt støtteapparat av: Mamma og Pappa som alltid er med meg, de er med på treninger, kjører meg til stevner og gir meg inspirasjon til alltid å ville. Min daglige trener Bodil Hansen som er med oss på veldig mye og også er ute og starter selv. En som også gir meg mye er Lillian Grepne, de helgene hun er i Bergen hjelper meg utrolig mye.

Når jeg ikke er i stallen: Når jeg ikke er i stallen er jeg på jobb, driver litt med interiør og design, eller er sammen med familie og venner.

Når falt du av sist: (Hehe), sist jeg falt av var i slutten av november, red på trening for Lillian Grepne. Hesten var veldig sprek og vi red i en annen hall en den vi pleier, hun ble skremt og løp den andre veien en hva jeg hadde tenkt, så da endte jeg med hodet i veggen og heldigvis bare en lett hjernerystelse.

Mål fremover: Jeg har et mål om å komme i bedre form selv, i tillegg til at hesten min og jeg skal lære nye ting slik at vi blir klar til stevnesesongen. Jeg er jo FH rytter (grad 4)så ett av målene er å bli klar til å ri NM for FH samt å få startet noen MB program i løpet av sommeren.

En hest du gjerne skulle eid: Jeg har vel egentlig allerede den perfekte drømmehesten. Hun er den store, sorte og elegante perlen min.

Ditt hemmelige våpen:
Jeg er veldig tålmodig og det hjelper meg mye. Nå som jeg har unghest, er det ikke alltid at alt som går som planlagt. Jeg har lært og forstått at motgang gjør deg sterkere og har erfart det selv. Det gjør at det ikke alltid bare er å hoppe fram til målet men at man må jobbe for det, og at man møter motgang på veien uansett.

Sist du møkket en boks: I dag!

Hvorfor dressur: Det er vel egentlig så enkelt som at jeg liker meg best på bakken, og syns det er en helt fantastisk følelse det å kunne sitte på hesteryggen å få hesten til å gjøre alt for meg! Det at man alltid kan bli bedre i det man holder på med gjør noe med meg og gir meg mye.

Nettside: www.dressageroulette.weebly.com

Dressur så klart! skriver om “Hvem er hvem i norsk dressur?” Les tidligere intervjuer her: