Gratulerer Siril!

Siril kunne motta prisen for "Årets sportshest" og "Årets rytter". Hun sa om Dorina; - Vi kjenner hverandre ut og inn. Det er veldig spesielt å ha et slikt forhold til en hest. Hun kjenner meg og jeg kjenner henne og ser hvordan dagsformen er. Vi er et bra team.

HESTEGALLA 2012 Årets Hestegalla hedret ryttere, hester og prestasjoner fra både trav, galopp og ryttersporten i året som gikk. Dressurrytter og OL håp Siril Helljesen hentet hjem to flotte priser i kategoriene Årets sportshest og som Årets rytter. Dressur så klart! gratulerer Siril og de andre vinnere. 

En strålende glad prisvinner! Siril Helljesen har selv ridd opp Dorina fra uerfaren unghest til å bli en av Norges topphester. Det er sjelden å se en slik progresjon på en rytter. Siril Helljesen har åpnet øynene til verden for norsk dressurridning. Ekvipasjen ligger nå som nr 29 på FEI verdensranking, dette er det høyeste noen norsk ekvipasje har oppnådd.

Fra premieutdeling til galla

Siril startet tidligere på dagen World Cup kür i Amsterdam. Ekvipasjen var igjen helt i toppen og red inn til en flott 6. plass med prosenten 76,350%. Klassen ble for øvrig vunnet av Adelinde Cornelissen og Jeric Parcival. Dagens poeng er viktige i forhold til OL rankingen og for plass i World cup finalen som går i april. Etter premieutdelingen bar det til flyplassen i hvit ridebukse og kalvekryss (!) og til tross for snø kaoset landet hun på Gardermoen akkurat i tide til Hestegalla og prisutdeling i Oslo.

Dorina – Årets sportshest

Blant de nominerte i kategorien Årets sportshest var tre topphester nominert; Blue Loyd (sprang), Kolgrimur fra Slätterne (islandshest) og Dorina (dressur). Til stor jubel fra de nærmere 500 i salen kunne Siril gå frem og ta imot prisen til sin kjære Dorina. Ekvipasjen debuterte i Grand Prix i 2011 og kan se tilbake på flere strålende resultater som blant annet en 13. plass i GP under EM i Rotterdam, 1. plass GP og 2. plass GP kür under Kingsland Oslo Horse Show for å fremheve noen av prestasjonene. Allerede denne helgen har Siril og Dorina vist at formkurven fortsatt er på topp under World Cup-stevnet i Amsterdam med to sterke prestasjoner. Siril roste Dorina for sin fantastiske arbeidsinnstilling og fremhever at de er et team som kjenner hverandre inn og ut!

Siril Helljesen –  Årets rytter

Senere på kvelden var Siril nominert som en av tre ryttere i kategorien Årets Rytter der hun var nominert sammen med Nina Braaten (sprang) og Linn Støkken Nielsen (kjøring). Nok en gang kunne Siril komme frem på scenen og motta prisen. En rørt Siril takket både sin trener Paul Fielder og sin Dorina for at det har vært mulig å nå frem dit hun er i dag. Siril fullroste også støtteapparatet rundt henne og takket for all støtte hun har fått på veien. Siril Helljesen satser mot OL i London og 1. mars er datoen for uttaket og hele hestesporten krysser fingrene for ekvipasjen.

Alle vinnerne ble hentet frem på scenen til slutt.
Helle Grigson fortjente årets Hederspris. Hun har stått på i nærmere 40 år for norsk para-dressur og for å skape gode breddetilbud for funksjonshemmede ryttere.

Lang og tro tjeneste

Helle Grigson har vært en foregangsperson og ambassadør for terapiridning og para-dressuren gjennom mange tiår. – Stolt og veldig glad mottok hun Årets Hederspris til stående applaus. Hennes arbeid har bidratt til at funksjonshemmede har kunnet satse på sin ridning. Det norske sprang JR-lagets bronsemedalje i EM i Portugal ble tildelt prisen Årets prestasjon. Det norske laget bestod av Hedvig og Regine Eiklid, Benedikte Serigstad Endresen og Siri Martine Bakken (Johan Gulliksen reserve). Årets trener-prisen gikk til Mikael Kolind som bl.a. var laglederen som førte juniorene til deres EM-medalje.

Om Hestegalla

Årets Hestegalla var den fjerde i rekken og avholdes i Sonja Henie-salen på Oslo Plaza. Formålet er å samle de ulike organisasjonene for å hedre de gode prestasjoner og feire hverandre i en felles ramme. Det er Norges Rytterforbund, Norsk Jockeyklubb, Norsk Hestesenter, Det Norske Travselskap og Norsk Rikstoto som står bak Hestegalla. I løpet av kvelden blir det utdelt hele 18 priser der hver enkelt organisasjon hedrer sine egne utøvere. Publikum vil også få mulighet til å stemme på ”Årets hest”. Prisen er et vakkert hestehode, formgitt og utført i tre av kunstneren Angelina Engelsen. 

Flere bilder kommer!!!!

Vakkert hestehode til prisvinnerne.

Les flere omtaler av årets Hestegalla her:

JR laget i sprang mottok prisen for "Årets prestasjon".