Møt Elise Klaesson!

Foto: Roger Svalsrød/www.hesteguiden.com

HVEM ER HVEM I NORSK DRESSUR I vår artikkelserie om det norske dressurmiljøet har vi nå kommet til ponnirytter Elise Merethe Klaesson.

Elise har hatt "Nasse" siden han var fem. (Foto: Carina Brynhildsen)

Hvem er du: Jeg heter Elise Merethe Klaesson. Jeg er 15 år gammel, går på Aursmoen skole, og bor på Bråthen Gård.

Første hest: Shetlandsponnien Daffy. Han var utrolig rampete. Han stjal godteri mitt, rullet seg når jeg red han, og beit hele tiden… Han var faktisk også med på TV-serien Carl og Co. Jeg fikk han når jeg var 2 år gammel.

Nåværende hest: Ponnien Nadyr du Bois (kalles Nasse). Han er en nederlandsk sportponni på 9 år. Vi kjøpte han da han var 5 år gammel, og sammen har mamma og jeg ridd han opp til FEI. Jeg er så heldig at jeg har en ponni til, nemlig Nørlunds Winsor. Han er 6 år gammel, og jeg håper at vi kan debutere FEI neste år!

Elise Klaesson og Nadyr de Bois gjorde flott figur under Kingsland Oslo Horse Show. (Foto: Roger Svalsrød/www.hesteguiden.no)

Hva må til for å bli en god rytter: Jeg mener at det viktigste er at du selv vil bli god, og hvis du vil det nok, så får du det til :) Ellers må du han en god trener, og litt talent for det du driver med.

Hvem består ditt støtteapparat av: Mitt støtteapparat består av min trener, hestepasser, berider og mor; Merethe Blikstad. Min talentfulle lillesøster, Mathilde Klaesson, og pappa + resten av familien. Alle oppstallørene på Bråthen Gård, og bestevenninen min Alexandra Andresen.

Hva gjør du for å kople av: Leser eller rir på tur.

Når falt du av sist: Desember 2007. Jeg skulle liksom “temme” en ponni som var litt vill. Tror jeg satt på i ca 2 minutter..

Mål framover: Jeg vil jobbe med å utvikle meg selv som rytter. Jeg vil takle mange forskjellige hester og lære meg å løse “problemer”. Ellers så skal jeg gjøre det så bra som mulig med Nasse og Winsor neste år.

En hest du gjerne skulle eid: Hmm… Er veldig fornøyd med de ponniene jeg har nå. Håper noen snille mennesker vil låne meg en fin juniorhest neste år. Ellers hadde jeg ikke hatt noe imot å ha Dorina i stallen, morsomt så se hvordan den hesten har utviklet seg under norske forhold med en norsk rytter, de siste årene. Siril viser oss alle at det er mulig.

Ditt hemmelige våpen: Mamma

Sist du møkket en boks: I dag :)

Hvorfor elsker du dressur? Fordi jeg synes det er facinerende å kunne kommunisere med disse store,vakre dyrene ved hjelp av så små signaler.

Dressur så klart! skriver om “Hvem er hvem i norsk dressur?” Les tidligere intervjuer her:

Elise Klaesson har også begynt å lete etter en passende juniorhest.