Norske ryttere i Odense

8 norske ryttere rir i Odense denne helgen.

ODENSE Flere norske ryttere konkurrerer denne uken i Odense i Danmark. Elise Klaesson og ponnien Nadyr du Bois fortsetter å vise at de har formen inne. Lørdag og søndag starter Siril Helljesen og Dorina i World cup. 

Elise Klaesson og Nadyr de Bois gjorde flott figur under Kingsland Oslo Horse Show. Denne uken rir de i Odense (Foto: Roger Svalsrød/www.hesteguiden.no)

7. plass til Elise og Nadyr du Bois

I ponniklassen onsdag stilte tre norske ponniryttere til start. I et startfelt på 20 ryttere ble det en flott 7. plass til Elise Klaesson og Nadyr du Bois med 67,222 %. Klassen ble vunnet av danske Victoria E. Vallentin og Natalina med 72,083 %. Ingrid Rimestad og Jumanji red til en 10. plass med 66,250 %. Silje Kristin Syrstad og Ekko af Stensnæs hadde i helt hellet med seg da Ekko bestemste seg for at arenaen var skikkelig skummel. De fikk 60,324 %. Torsdag var de norske ponniene på plass i arenaen nok en gang, og denne gangen ble det en ny flott 8. plass til Klaesson og Nadyr du Bois med 66,973 %. Rimestad og Syrstad red inn på en henholdsvis 10. plass og 19. plass i klassen. Torsdagens ponniklasse ble nok en gang vunnet av danske Victoria E. Vallentin og Natalina med 72,982 %. Ponniene rir kür lørdag 22. oktober.

Flere norse unge ryttere og seniorer start i Odense

I torsdagens CDI*** Grand Prix stilte Ellen Birgitte Farbrot med Kladlunds Gladiat og Cathrine Rasmussen med sin nye hest Fernandez. De red til henholdsvis 63,276 % og 65,000 %. Klassen ble vunnet av tyske Fabienne Lütkemeier med D’Agostino med 72,936 %.  I fredagens klasse red de Grand Prix Special. Farbrot red i dag til 64,888 % som ga en 10. plass i klassen. Rasmussen red til 65,355 % som ga henne en 8. plass. Klassen ble vunnet av tyske Birgitte Wittig med 73,311 %. To norske young ridere rir også i Odense, Tiril Cathrine Ånerud med Dacapo og Catharina Lorentzen Lund med Zidana Arkide. Fredagens YR klasse ble vunnet av danske Nanna Skodberg Merrald med Millibar. De to norske rytterne red til en 10. og 11. plass i klassen.

Siril Helljesen og Dorina blir å se til start i Reem Acra FEI World Cup som går lørdag og søndag.  Fra torsdag til søndag er det flere internasjonale dressur- og sprangklasser, auksjoner, mesterskapsfinaler, clinic med prinsesse Nathalie og Reem Acra FEI World Cup dressur.