Strålende av Siril og Dorina!

(Foto: Roger Svalsrød/www.hesteguiden.com)

KOHS 2011 Siril Helljesen fikk en flott andreplass under dagens kürfinale, med 76,375%  – kun slått av verdensmester, Edward Gal med Sister de Jeu, med 79,250%.

Dressur av høy kvalitet

Det var ingen tvil om at årets Grand Prix kür ga det fremmøtte Oslo Horse Show publikummet dressur av meget høy kvalitet. De fem dommerne hadde 7 av 15 ekvipasjer over 70 % og det må være ny rekord i en dressurkonkurranse på dette nivået i Norge. De beste rytterne i klassen ga en oppvisning i harmoni og kür med fengende musikk og spennende koreografi som fremmet hestenes kvaliteter. Regjerende verdensmester i dressur, Edward Gal, red Sisther de Jeu til hele 79,250 % i küren. Ekvipasjen hadde høydepunkter som fantastiske traverer i trav, passage og piaff som ble belønnet med både 8-ere og 9-ere på protokollene fra dommerne. Se protokollen til Edward Gal her.

På vei mot mot OL-målet

Siril Helljesen debuterte Dorina i Grand Prix i begynnelsen av 2011. I løpet av knappe 10 måneder har hun tatt den ni år gamle hoppen gjennom flere internasjonale stevner, hun vant finalen under AEG, kvalifiserte seg til EM, der de tok en 13.plass og kvalifiserte seg til semifinalen, har prestert stort under årets Kingsland Oslo Horse Show og klatrer nå oppover rankinglisten med et mål for øyet; OL London i 2012. Dette har også NRK nå fått med seg, og et TV-team har fulgt ekvipasjen i hele dag for å gjøre en reportasje på stjerneduoen, og kveldens innslag kan du se her. Neste stevne før ekvipasjen er World Cup-stevnet i Odense om halvannen uke. Se protokollene til Siril og Dorina fra küren her. 

Det ble en finsk tredjeplass til Mikaela Lindh og Skovlunds Mas Guapo med 75,225 %. Danske Sidsel Johansen som vant de to innledende klassene på Schianto ble nummer fire i küren med 73,6 %. Det var flere norske ryttere som red til over 70 prosent. Lillann Jebsen og Pro-Set red også et flott kürprogram og ledet lenge klassen. Ekvipasjen endte på en fin femteplass med 72,050 %.

Resultatene finner du her.

Hestesport: Ny rekord av Edward Gal

Relaterte artikler – Kingsland Oslo Horse Show 2011