Norges nye dressurdronning er kåret!

Dronningen av norsk dressur: Siril Helljesen og Dorina har funnet oppskriften på suksess! (Foto: Roger Svalsrød/www.hesteguiden.com)

KOHS 2011 Det ble en nervepirrende CDI3* Grand Prix i dag, da Siril Helljesen og Dorina red inn på arenaen. Ekvipasjen skuffet ikke.

Lykkelig: Det var en lykkelig Siril Helljesen som red ut av arenaen med slengkyss til publikum. (Foto: Roger Svalsrød/www.hesteguiden.com)

Siril Helljesen og Dorina red inn i dagens Grand Prix med et holdt som ga 38 %. Publikum holdt pusten, og fikk etter den uheldige starten se ekvipasjen trille ut den ene øvelsen etter den andre etter dette, med stadig stigense poengsum. Helljesen avsluttet med sterke 73,468 %. Jubelen sto i taket da Helljesen ikke bare vant på hjemmebane og slo verdensmester, Edward Gal – hun er nå også enda et skritt nærmere OL-drømmen.

Det er de 17 beste ekvipasjene på verdensrankingen som får delta under OL i London 2012, og fortsetter Helljesen og den ni år gamle hoppen Dorina med suksessen, er det store sjanser for at Norge stiller med en norsk representant. Helljesen ligger på en foreløpig 58.plass, og det er ventet at hun vil klatre ytterligere etter KOHS. I morgen vil det bli nye muligheter for ekvipasjen å hevde seg, da i kürfinalen, for ekvipasjen som til tross for Dorinas unge år allerede har rukket å delta i EM, der de plasserte seg som nr.13 av 64, og gikk videre til semifinalen.

Resultatliste fra GP-klassen tirsdag 11. oktober finner du her.

NRK: Link til artikkel fra NRK finner du her.

Hestesport: Siril og Dorina sørget for jubel

Relaterte artikler – Kingsland Oslo Horse Show 2011