Lovende fremtid for norsk dressur

Carina Brynildsen og Uno tok seiren for juniorer. Foto: Roger Svalsrød/www.hesteguiden.no

KOHS 2011 Kl.08.30 stod første ekvipasje på banen under andre dag av Kingsland Oslo Horse Show. De tre vinnerne i henholdsvis ponni, junior og unge ryttere viste at fremtiden er lovende for norsk dressursport. 

Elise Klaesson og Nadyr de Bois gjorde det igjen, og gikk av med nok en seier under Kingsland Oslo Horse Show. (Foto: Roger Svalsrød/www.hesteguiden.no)

Ponni – sikker ridning av Elise og Nadyr de Bois 

Elise Klaesson og hennes Nadyr de Bois vant i går kür-bonusfinalen i årets Vanpee ponni-cup. Med god og sikker ridning vant hun også i dag, da med 69,474 % – nok en gang med god margin. Nadyr de Bois har til tider ikke alltid vært enig med sin rytter, men i dag klaffet det virkelig, og det var en rytter som strålte av lykke inne på arenaen, både under programmet så vel som under premieutdelingen. Andreplassen gikk til Silje Kristin Syrstad og Ekko af Stensnæs med 67,675 %, mens tredjeplassen gikk til Lisa Norland Fari og Odbjergs Idol med 65,746 %. Resultatene fra ponniklassen finner du her. 

Ny seier til Carina og Uno i juniorklassen

I klassen for juniorer var det også vinner av gårsdagens Vanpee kür bonusfinale i MB som gikk seirende ut av klassen. Carina Brynildsen og Uno tok seieren med 66,096 %. Familien Brynildsen kjøpte Uno i oktober i fjor, og ekvipasjen har allerede rukket å delta under NM, EM, Nordisk og nå Kingsland Oslo Horse Show. Brynildsen selv er tidligere sprangrytter, og begynte med dressur da hun fikk Uno. Ekvipasjen trener for Siril Helljesen og Paul Fielder. Andreplassen i klassen gikk til Jeanett Rognøy og Ravell’s Hexia med 69,965 %, mens tredjeplassen gikk til Fredrikke Dorati Bjerkåsholmen og Scalas Scafero med 65,482 %. Resultater for juniorklassen finner du her.

Full klaff for Tiril og Dacapo

Under klassen for Unge Ryttere var det Tiril Cathrine Ånerud og Dacapo som gikk av med seieren med 65,921 %. Ånerud har de siste årene gått gradene, og fra å i 2009 ha vært helt fersk i dressur tok hun i år tredjeplassen under årets NM. Ånerud er inne i sitt siste år som Young Rider og har allerede vært ute å konkurrert Grand Prix med Dacapo som hennes mor har utdannet. Pernille Markussen fra Tanum rideklubb og Supetramp var hakk i hel i klassen med 65,570 % og en andreplass. Camilla Christensen fra Skedsmo rideklubb og Special endte på en tredjeplass med 63,596 %. Resultatlister finner du her.

Hestesport: Aanerud, Brynildsen og Klaesson på topp

Carina E. Carlsen/ Redaksjonen Dressur så klart! tirsdag 11. oktober 

Relaterte artikler – Kingsland Oslo Horse Show 2011

Tiril Cathrine Ånerud og Dacapo gikk av med seieren i klassen for Unge Ryttere. (Foto: Roger Svalsrød/www.hesteguiden.com)