To flotte seiere til Grete og Prada

En glad vinner av Hallmesterskapet i MA! Fredag 30. september vant de også MB-cup i Vanpee Dressurturnering 2011.

HM 2011 Sist fredag ble Grete Bergstrøm og Prada fra Ellingsrud Ryttersportsklubb Hallmester i MA. De vant også MB-cupen i Vanpee Dressurturnering. Dressur så klart! har tatt en prat med henne etter stevnet.

Grete og Prada.

Fredag vant du Vanpee-MB cup og lørdag ble du Hallmester i MA. Gratulerer! Hvordan føles det? Hva tenker du om dine og hestens prestasjoner denne helgen? Takk for det! Det føles som om du bobler litt inni deg! Som du vil rope ut til alle du møter, he,he! Jeg er godt fornøyd med hesten og meg selv! Hesten får jeg nå testet jeg litt mer, og jeg red henne også tidlig på  morgenen en liten økt siden jeg skulle starte så sent både lørdag og søndag. Det tok  hun kjempebra, og ble ikke tom for energi heldigvis.

Du og Prada har vist god figur på dressurarenaen gjennom hele sesongen. Hvordan har du lagt opp treningen og forberedelsene til Vanpee-cup og HM? Vi har ikke gjort noe særlig spesielt! Til daglig så trener vi mye overganger, halvparader og litt tempovekslinger i galopp. Vi jobber en god del på et travspor som vi kan få lov til å bruke og det er gøy!  Full fart.

Hvordan bruker du dommernes tilbakemeldinger i den daglige treningen? Den er god å ha, vel  å merke det er ikke alle dommerprotokoller jeg retter meg etter. Men de fleste tilbake meldingene fra dommerne har vært veldig likt og til god hjelp i den daglige treningen!

Mandag 10. oktober rir du VANPEE MB-bonusfinalen i Telenor arena – er du spent? Hvordan tror du Prada kommer til å takle den store arenaen? Ja, jeg er spent, men på en god måte! Og så er jeg så heldig å ha en venn som heter June Karlsen for hun har satt sammen musikken for meg, for det fikk jeg ikke til å brenne den ut på cd. Kjente at jeg ble noe svett … Prada vet jeg ikke hvordan kommer til å ta dette og det er en av de tingene jeg er mest spent på!

Har du noen gode tips i forhold til hvordan du forbereder deg og hesten din til stevner? Jeg prøver å ikke gjøre for mye i ridehallen eller på banen. Men jobber en del på tur og travsporet med øvelser, litt siden hun da tenker veldig godt frem av seg selv, ikke det at hun er noen tung hest å ri, men hun har så stor gang og hun trenger å lære å bli noe kvikkere! Vi legger også inn et par dager med fri og tur. Nå som det er mindre stevner for oss fremover så blir det også en del bommarbeide på ”damen”, det tror jeg hun gjør med blandede følser!

Dressur så klart! ønsker Grete og Prada lykke til på KOHS!

 

Relaterte artikler: