Det jobbes i kulissene …

Unni Henriksbø i Grenutvalget i dressur holder i arbeidslistene for de frivillige under dressurdagene.

KOHS 2011 Dressur så klart! har tatt en prat med Unni Henriksbø i Grenutvalget i dressur. Hun har ansvaret for arbeidslistene til dressurdagene under KOHS, og har hatt hektiske dager frem til det hele starter i arenaen førstkommende mandag. 

Unni Henriksbø. I bakgrunnen sees dressurdommer Gunn Skovholt.

Noen få dager igjen til det braker løs! Du har jobbet tett på KOHS den siste tiden for å gjøre alt klart til dressur. Er alt mer eller mindre i rute til tre hele dager med dressur? Ja, det er det, men med alle slike store og komplekse arrangementer er det utallige funksjoner som skal fylles. Selv om planleggingen har foregått lenge og i god tid, arbeider vi helt fram mot åpningen med å få de siste brikkene på plass.

Hvor mange frivillige fra dressurmiljøet hjelper til disse dagene? Ca. 50 personer er direkte involvert bare med selve ridearrangementet. I tillegg er det mange frivillige som bidrar for eksempel på VIP-tribune, NRYF`s stand osv. Flere av skriverne i dressurklassene er selv dressurdommere og ser på dette som en lærerik og nyttig erfaring. Ikke minst er det viktig at våre yngste ryttere og utøvere i dressursporten får et innblikk i hvordan slike konkurranser foregår, og lærer gjennom å  hjelpe til som protokollbærere og portåpnere.

Hvorfor er de frivillige så viktige? Ved denne type arrangementer som for øvrige stevnearrangører/rideklubber er vi helt avhengige av frivillig, ulønnet innsats for at sporten vår skal kunne vokse og utvikle seg. Å få inn så mye dressur i OHS som i år og dermed kunne gi flere norske ryttere muligheten til å konkurrere på en slik stor arena, er i seg selv en spore til å brette opp ermene!

Hva gleder du deg mest til under årets Oslo Horse Show? Jeg gleder meg selvfølgelig til å se de internasjonale dressurklassene, både ”Lille” og ”Store tur”. Men det varmer også å se våre unge norske utøvere i de aldersbestemte klassene  – de representerer fremtiden i dressursporten! – Og den aller beste følelsen er der i det den første ekvipasje vender opp midtlinjen …

Dressur så klart! ønsker Unni og alle de andre frivillige lykke til under dressurdagene førstkommende uke!

Dressur så klart! er på plass under Oslo Horse Show og vil gi dere oppdateringer underveis.

Tre dager med dressur fra morgen til kveld! Dressur så klart!! håper å se flest mulig dressurentusiaster på tribunene under dressurdagene i Telenor arena 10-12. oktober.