Mini-intervju med Siril og Dorina

Siril og Dorina kan se tilbake på en vellykket sesong. Til uken rir ekvipasjen i internasjonal store tur på Telenor Arena.

HALLMESTERSKAPET 2011 Dressur så klart! har tatt en prat med Hallmester i VA, Siril Helljesen. 

HM VA - Siril Helljesen og Dorina.

Dressur så klart! gratulerer deg som Hallmester! Hvordan føles det? Det føles veldig bra å være Hallmester! Jeg syns det var en fin gjennomkjøring av programmene, og en myk start for hesten å ha HM som sitt første innendørsstevne. At hesten også fungerte godt var jeg veldig glad for.

Du har hatt en fantastisk sesong så langt i år med bl.a. flotte resultater i EM. Hva tenker du om Dorinas prestasjoner denne helgen? Hun hadde totalt fri 3 uker etter EM, og dette var de første programmene hun gikk etter EM. Jeg syns det er noe av det mest behagelige ridefølelsen jeg har hatt i et program. Hun føltes veldig fin og oppe i formen, og det føltes lett for henne å holde seg der. Hun viste heller ingen øvelsesfeil,og føltes selvsikker, noe som er bra. Føler hun er kommet et steg videre siden pausen.

Bruker du dommernes tilbakemeldinger i den daglige treningen? – Ja,det gjør jeg. Jeg rir for å presentere det “bildet” dommerne ønsker til det nivået jeg rir. Jeg syns det er fint med tilbakemeldinger – kanskje en detalj jeg hadde oversett var synlig for dommerne, og blir jeg oppmerksom på denne, kan jeg heve vår prestasjon ytterligere ved å forbedre det de kommenterte. Jeg syns også det er fint å få en bekreftelse på at det jeg føler i ridningen ser slik eller sånn ut.

Nest uke rir du internasjonal store tur i Telenor arena – blir det en ny seier på dere der? Jeg skal i allefall ri så godt jeg kan, og håper Dorina er med på notene,så får vi se … Jeg tenker mest på å ri gode, uttrykksfulle korrekte program, og gjøre vårt beste. Vi får se om det holder, eller om noen andre er bedre den dagen! Jeg syns det er veldig moro at Grand Prix klassen er den største klassen. Flott å få god konkurranse med flere gode internasjonale ryttere på hjemmebane.

Hvordan forbereder du Dorina disse siste dagene før KOHS? Finpussing av detaljer,masse overganger i tempo og mellom gangartene. Jobber med å holde henne oppmerksom og lydig,samt smidig. jeg rir også gjennom Grand Prix og küren vår en gang hver før helgen. Hun får også to dager med kun skrittmosjon denne uken. Vi gleder oss!!!!

Relaterte artikler: