Mini-intervju med Silje Kristin Syrstad

En glad gullmedaljevinner i årets HM for ponni.

HALLMESTERSKAPET 2011 Dressur så klart! har gjort et mini-intervju med årets Hallmester for ponni, Silje Kristin Syrstad. Ekvipasjen vant sine klasse begge dager med henholdsvis prosenten 67,523 % og 68,611 %. 

Silje Syrstad og Ekko har sin siste sesong sammen. Ponnien er nå for salgs.

Dressur så klart! gratulerer! Hvordan føles det? Det var veldig kjekt. Endelig betalte alt det harde arbeidet seg. Siden ponniårene nærmer seg slutten var det veldig gøy å avslutte med seier i et mesterskap.

Hva tenker du om dine og ponniens prestasjoner denne helgen? Den kunne vært bedre. Min ridning var ikke helt på topp. Ekko var helt fantastisk på oppvarmingen, men fikk ikke alt frem i programmet. Det var litt ulikt underlag inne i hallen og på oppvarmingen og det gjorde at jeg ikke kunne satse alt inne i hallen. Jeg er selvsagt veldig fornøyd med seieren, men følte ikke at vi ga alt.

Du og Ekko har gjort god figur på dressurarenaen gjennom hele sesongen. Hvordan forbereder du deg til stevner? Vi varierer treningen veldig og rir mye løsgjørende. Jeg er veldig opptatt av at Ekko skal være glad og ha mye energi i på stevnet. Vi rir aldri mye øvelser og hardt arbeid like før et stevne. På selve stevnedagen må jeg forberede meg mentalt. Jeg går gjennom programmet detaljert i hodet like før jeg legger meg kvelden før. På selve stevnedagen går jeg gjennom programmet i detalj for meg selv og deretter snakker jeg meg gjennom programmet med en medhjelper. Med detaljert mener jeg alt som skal skje, ned til den minste hjelper i hvert steg. Både dagen før og på stevnedagen leser jeg i bøkene “Dressage dreams 10” og “Ride for life”. “Dressage dreams 10” intervjuer og beskriver ekvipasjer som rir de enkelte øvelsene til 10. Jeg dessverre litt perfeksjonistisk (til mammas store fortvilelse, fordi jeg sjelden er fornøyd) og vil gjerne forbedre meg hele tiden. Jeg leser også i “Ride for life” som er en veldig god motivasjonsbok.

Hvordan bruker du dommernes tilbakemeldinger i den daglige treningen? Jeg leser protokollen nøye. Vi filmer alltid programmet for at jeg skal se det selv og prøve å forstå hvorfor dommeren har dømt som den gjorde. Deretter er det bare å trene, trene, trene og atter trene. “Dressur så klart”!

Nest uke skal du delta i den nasjonale klassen for ponni i Telenor arena – er du spent og blir det en ny seier?  Jeg gleder meg veldig. Har ikke ridd i Telenor Arena før. Har selvfølgelig som mål å vinne, men det skal ris først og det er mange flinke ekvipasjer med.

Relaterte artikler: Hallmesterene 2011 er kåret

Silje Kristin Syrstad og Ekko af Stensnes. Her fra årets pinsestevne på Tanum.