Tre dager i rosa

Rosa Sløyfe Drammen_guttaI helgen gikk norges første Rosa Sløyfe klasse av stabelen. Med langt over 200 ekvipasjer fordelt på over tre dager, kan man ikke annet enn å si at dette ble en suksess. Eirik Berntsen hadde denne helgen satt av Drammen Ridesenter til disposisjon for “Dressur så klart”, og Lefdals Rideskole stilte med show. Rosa var det i alle kriker og kroker, og det var tydelig at mnage av ekvipasjene satt pris på showstemningen.
Denne helgen ble det satt opp klasser i alt fra LA til Grand Prix, og samtlige ryttere var på en eller annen

Også hestepasserne var kledd i rosa!
Også hestepasserne var kledd i rosa!

måte pyntet i rosa: – Kjempemoro, smiler Tiril Cathrine Ånerud (19) fra Kongsvinger rideklubb. Hun startet Prix St. Georg med sin Dacapo: – Jeg føler at dette er mer et showstevne enn et vanlig stevne, og det er kjempemorsomt når alle har på rosa, ler hun.
Dressurens Rosa Sløyfe aksjon har kommet for å bli, og denne helgen var regler til for å brytes. Her var hester og ryttere pyntet med alt fra rosa bling og roser, til rosa sjabraker og bånd i halen. Ryttere stilte med alt fra rosa bånd rundt hjelem og hatten, til rosa knapper på jakker og frakker.
Lefdals Rideskole stilte også med et forrykende familieshow med iungarsk post og ponnigalopp, samt at Eva Kindahl holdt en aldri så liten klinikk om hva dressur er – mens hun sang. Sangen handlet om det å ha en hest å gå til når du har motgang, og inn med seg hadde hun to balerinaer i rosa strutteskjørt til hest.
Marte Victoria Nilsen (16) fra Nes rideklubb, startet sin Rembrandt denne helgen. Hun hadde pyntet seg med rosa hattebånd, og med rosa strikker i manen til hesten. Under oppvarmingen hadde han også rosa bandasjer: – Jeg kjenner ingen med brystkreft, men bestemor hadde lymfekreft, forteller Nilsen: – Det gikk bra med henne, men siden mamma også jobber på sykehus, synes jeg det er viktig å støtte opp der man kan. Det er et kjempebra tiltak, smiler Nilsen. Hun er strålende fornøyd med helgen ellers: – Han har gjort sitt beste, og jeg er fantastisk fornøyd, stråler hun: – Jeg bryr meg ikke om selve resultatet, selv om jeg nok kunne gjort det bedre selv, sier hun

Ellen Birgitte Farbrot og hennes CC Royal viste seg uslåelige i JJ Horses Grand Prix Kür, med hele 72%.
Ellen Birgitte Farbrot og hennes CC Royal viste seg uslåelige i JJ Horses Grand Prix Kür, med hele 72%.

ydmykt. Hun fikk Rembrabdt først i november 2008, og har derfor ikke hatt så mange stevner sammen.

I grand prix klassen var det ingen overraskelse da Ellen Birgitte Farbrot red inn til seier. Med 72% var det ingen tvil – hun var rett og slett uslåelig denne helgen. Med musikk fra alt fra Justin Timberlake og Beyonce til Karpe Diem har hun tatt norsk kür til nye høyder, og bevist at man kan ri til langt mer enn Abba: – Jeg digger musikken, sier Farbrot: – Jeg vil mye heller ri til musikk jeg liker, enn til musikk jeg synes er middelmådig.
Og det er nok dommerne enige i – Ellen Birgitte vant også NM for noen uker siden med denne küren: – Jeg gikk for å lage en kür som var helt annerledes, og det er første gang folk har begynt å gråte av å se meg ri. Det er helt utrolig, avslutter hele norges EB.

Dressur så klart vil med dette takke alle sponsorene som har hjulpet til med å gjøre dette mulig:
En stor takk til Eirik Berntsen for utlån av Drammen ridesenter, og til vår hovedsponsor Tailormade.
En stor takk rettes også Ridehesten, Yarwii, Ha det på badet, Pink Bubbles, Kinnarps AS, Wendy, Jacson, Paddock, Gunnar Øye, Norsk Varmblod, Stall K. Anne Lindberg Ur og Gull, Tobajo Sporsthorses, Postbanken, Eva Kindahl, JJ Horses, Lefdals Rideskole, Elisif Sommerschield, LN Hestesportssenter, Traktøren og selvfølgelig Foreningen for Brytskreftoppererte.

Resultatene fra helgens stevne finner du her.

Bildegalleri vil komme iløpet av kort tid!