Møt Ronja Dahlseng!

Ronja Dahlseng er en av fire norske unge ryttere som rir de nasjonale klassene under KOHS 10-12. oktober.

HVEM ER HVEM I NORSK DRESSUR I vår populære serie “Hvem er hvem i norsk dressur” har vi kommet til young rider Ronja Dahlseng.

Ronja og Søndermarkens Bruno.

Hvem er du: Jeg er 21 år, kommer fra Trondheim, og jobber for Siril Helljesen, S.H Dressage.

Første hest: Arizona! En gammel sprangponni som var verdens søteste. Sammen klarte vi å delta i LA-klassene.

Nåværende hest:  Jeg er så heldig å ha to hester. Menelaos, som er en 5 års etter Milan/Matador og en spennende utfordring for framtiden! Søndermarkens Bruno er min konkurransehest, han er en DV vallak født 1995. Bruno er arbeidsvillig, stødig og alltid til å stole på, han gir alt! Han er kompisen min.

Hva må til for å bli en god rytter: Tålmodighet,arbeidsvilje, ha glede av det å ri – hver dag! Også tror jeg man må ha litt talent, i tillegg til et godt støtteapparat.

Hvem består ditt støtteapparat av: Mitt støtteapparat består først og fremst av mamma,pappa og treneren min, Siril Helljesen. Ellers er så klart venner og annen familie viktige støttespillere – og konkurrenter!

Hva gjør du for å kople av: Jeg må nesten si at jeg rir for å kople av også, jeg kopler av hvis jeg rir en tur f.eks. Eller så er jeg med venner og familie.

Når falt du av sist: Tror det var i desember 2010. Da jeg falt av en unghest som var til innridning , det gikk heldigvis bra! He he.

Mål framover: Jeg vil jobbe mot å utvikle meg som rytter og bli bedre og bedre. Jeg vil også jobbe for å få min unge hest Menelaos «opp å gå». I tillegg er det å starte Grand Prix et stort mål så klart og bli best!

En hest du gjerne skulle eid: Jeg blir alltid litt «star strucked» når jeg kommer inn i stallen hos Sirils hest ,Dorina! Men for øyeblikket er det ingen annen hest eller hester jeg ville eid enn mine to, Bruno og Menelaos.

Ditt hemmelige våpen: Jeg er positiv og ikke redd for å arbeide for å nå mine mål.

Sist du møkket en boks: Når man jobber i stall så møkker man ganske mange bokser hver dag.

Hvorfor elsker du dressur? Fordi det er så gøy og utfordrende:) Dressur så klart!

Dressur så klart! skriver om “Hvem er hvem i norsk dressur?” Les tidligere intervjuer her: