Møt Rita Pedersen!

Dressur så klart! blir bedre kjent med dressurdommer Rita Pedersen.

HVEM ER HVEM I vår serie “Hvem er hvem i norsk dressur” har vi kommet til dressurdommer Rita Pedersen.

Rita og Weltny.

Hvem er du: Jeg er en godt voksen ”jente”. Jeg jobber på kontoret til et firma som lever av å selge luft. Er som poteten, brukes til det meste, men har hovedansvaret for HMS-arbeid. Ellers er jeg DDIII.

Første hest: Min første hest het Happy Starbi. Han ble kjøpt usett fra Danmark. En nydelig 4 års svart vallak. Red lette klasser både i sprang og dressur på han. Etter det har jeg hatt flere hester. Den jeg har vært mest knyttet til var Nikita, hun hadde jeg i 17 år. Jeg så henne komme til verden, og var ved hennes side da hun døde. Har hatt hest sammenhengende i 31 år.

Din nåværende hest: Hesten jeg har nå heter Skikkild’s Weltni. Hun er rukket å bli 9 år. Hun står for tiden oppstallet hos Lillian Grepne i Tyskland. Hun er en vakker hoppe, snill, men mange sommerfugler mellom ørene. Hun er fantastisk å ri på.

Hva må til for å bli en god rytter: Kjærligheten til hesten er viktig, ellers må man være nysgjerrig, tålmodig. Være ydmyk ovenfor hesten som alltid prøver å gjøre det beste for deg. Lære å ri med en god og følsom sits.

Hvem består ditt støtteapparat av: Helt siden jeg kjøpte min første hest har spesielt min far støttet meg. Han har alltid stilt opp, med alt fra gulrøtter til å være sjåfør, pusse opp henger og reparere saker og ting, hente spon og høy etc. Nå er han 86 år og har fortsatt glede av å gå i stallen.

Hva gjør du for å kople av: Det er flere ting. En god krim i sofakroken kan være avslappende. Men ingenting er som å komme ut i skogen og ri en lang tur en tidlig morgen når fuglene kvitrer.

Når falt du av sist: Påsken 2009. Uff hvor var sikkerhetsvesten da?

Mål fremover: Det er etter hvert å få Weltni hjemme igjen fra Tyskland. Kunne ri og hygge meg med en godt skolert hest. Om det blir noen stevner, gjenstår å se. Ellers dømmer jeg jo, det er veldig gøy. Holder også på med trener I kurs. Synes det er veldig gøy å undervise.
Et annet mål må være å  få fart på ”Ryttertestene”!

En hest du gjerne skulle eid: Det har jeg ikke tenkt på – har jo en nydelig hest allerede.

Ditt hemmelige våpen: Kan jo ikke røpe det?

Sist du møkket en boks: Når Weltni er hjemme i Norge, møkker jeg hver dag. Nå er jeg bare ”heste-passer” innemellom, så det er vel ca 3 uker siden.

Rita og Weltny trenes av Lillian Grepne.