EM for juniorer og unge ryttere er i gang

EM for junior og unge ryttere har i dag avsluttet 1. runde, og lagkonkurransene. For Norge hadde vi kun lag i juniorklassen. De ble nummer 12 av 18 registrerte lag.

Juniorene
For Norge i juniorklassen stiller:
– Hannah Hurvenes Clarke/Look Alike
– Catharina Lorentzen Lund/Omas Thara
– Julia Victoria Gerhardsen/Toxic van Riethoven
– Pernille Markussen/Supertramp

I innledende runde som gikk av staben i går og i dag endte Hannah og Look Alike opp med en god 16. plass med nesten 66,5%. Klassen var dominert med nederlendere og tyskere i toppsiktet, som således leverte inn meget gode søknader for medaljer i lagkonkurransen. Beste lag ble Tyskland, etterfulgt av Nederland. Klassen ble vunnet av tyske Sanneke Rothenberger med oldenburgeren Deveraux Old. De red inn til hele 74,919%, og hadde et klart forsprang til klassens toer, nederlandske Sanne van Grotel med VPS Melvin V som fikk knappe 3 prosentpoeng lavere.

Foruten Hannah, kom Julia og Toxic van Riethoven på en 50. plass med 61,189% og Catharina med Omas Thara på en 56. plass med 60,486%. Pernille og Supertramp var desverre svært uheldige med sin oppvisning, og fikk 53,673%.

» Resultater – 1. runde juniorer

Unge ryttere
Kun to unge ryttere starter EM i år, og vi har således ikke lag for denne klassen. Våre to deltagere har likevel deltatt individuelt i lagkonkurransen.

Vår unge ryttere er:
– Cecilie Collett Sælør/Florestan
– Helle Aakvaag Røer/Orevadsbros Eminent

I 1. runde red Cecilie med Florestan inn til en 49. plass med 61,631%, mens Helle og Eminent red inn til en 56. plass med 60,579%. Vinner i klassen ble nederlandske Lotje Schoots med Toricelli, som red inn til 73,315%.

» Resultater – 1. runde unge ryttere