EM dressur 2011: Siril er videre til Grand Prix Special!

Det var jubel, tårer og glede i den norske EM delegasjonen da Siril og Dorina viste hva de er gode for i tordagens lagkonkurranse.

ROTTERDAM: Siril Helljesen er nå videre til Grand Prix Special etter et fantastisk ritt i torsdagens lagkonkurranse. Ekvipasjen Helljesen/Dorina ble belønnet med en samlet prosent på 71,227 %. Den norske jubelen ville ingen ende ta blant den norske delegasjonen!

Resultattavlen viser sluttscoren fra de 7 dommerne som dømte klassen.

Helljesen er med sitt ritt blant de 30 beste i årets EM og går med det videre til Grand Prix Special lørdag. Etter deres flotte prestasjon endte de på en 13. plass sammenlagt. De 15 beste går videre til en kürfinale søndag avhengig av resultatene i Grand Prix Special lørdag. Lillann Jebsen og Pro-Set fikk 66,292 %.

Cathrine Rasmussen og Orlando III fikk 63,906 %. Cathrine (Tine) leverte et godt program der Orlando viser mange gode highlights – den er stabil og ser godt ut. Tine likte baneforholdene meget godt, og understreker hvor fint det er at oppvarmingen har samme underlag som hovedareanen. Camilla Kalseth og Carte D’Or fikk 60,243 %. Carte ble veldig opptatt av kameraer og blomster dekoren og ble derfor noe spent i programmet. De ble nr 28 av 30 ekvipasjer.

Det er godt og varmt i Rotterdam og vannproblematikken går stadig fremover i riktig retning.  Det norske laget har også besøkt pannekakehuset i parken som i 5 år på rad har blitt kåret til de beste pannekakene i Rotterdam!  Det er flere norske ryttere og tilskuere på plass i Rotterdam og det er veldig hyggelig at de er med å heier på det norske laget! Flere fikk også muligheten til å komme back stage!

Trond Asmyr.

Trond Asmyr har også i dag vært bortom oss og det er bestandig hyggelig. Trond kunne dessuten fortelle at det er 200 personer som jobber frivilig under årets EM og at EM arenaen rommer hele 7.500 tilskuere. Søndag er det ventet en fullbooket arena. Billettene ble utsolgt for en god stund siden, og lørdag gjenstår det å se om Siril og Dorina blir med videre til søndagens finale!

Vi heier på Norge!

Hilsen Elizabeth Farbrot og Marianne Heltzen i Rotterdam

Resultatlisten finner du her.

Egen artikkel kommer om resultatene i lagkonkurransen.

Tommelen opp for Siril! Fra venstre Marianne Heltzen, Lillann Jebsen og Cathrine Rasmussen.
Et godt smil til NORWAY fra Paul Schockemöhle og hans kone! Paul kaller meg the Norwegian Paparazzi. Jeg har hatt gleden av å tilbringe flere dager sammen med Paul og hans kone etter en flott tur på han steder. Utfyllende reportasje kommer rundt denne fantastiske opplevelsen senere. ---Elizabeth Farbrot

 

Dressur så klart følger EM Dressur 2011: Se tidligere saker her …