Hvem er hvem i norsk dressur? – Møt Pernille Marcussen

Pernille og "Trampe".

Dressur så klart! fortsetter artikkelserien “Hvem er hvem i norsk dressur” og denne gangen er det young rider Pernille Markussens tur!

Foto: Privat

Hvem er du: Mitt navn er Pernille Markussen. Jeg er en 19 år gammel jente fra Asker. Jeg har akkurat fullført videregående, på Sandvika vgs i Bærum. Der har jeg gått studiespesialiserende med økonomi og markedsføring som hovedområder. Jeg har nå bestemt meg for å ta ett år fri fra skole, for å drive med hest og evt. jobbe og reise litt, før jeg begynner på studiene.

Første hest: Flying Loke, Vallak, Norsk sportsponni kat.1 (Født i 1992)

Nåværende hest: Supertramp, Vallak, Trakehner (Født 1997)

Hva må til for å bli en god rytter:Jeg mener det er en fordel om man har litt talent for det man skal drive med. Har du en kropp som egner seg for å sitte til hest og til å innvirke ”riktig” på den, kan det være en fordel. Videre tror jeg det er viktig med variasjon av hester man rir, for man kan jo være god til å ri én spesiell hest, men kanskje ikke flere forskjellige? Respekt for hesten og dens eksistens tror jeg er

Pernille og Flying Loke under AEG. (Foto: Privat)

elementært… Vi er så utrolig heldige som får holde på med disse flotte dyrene, og da er det så innmari viktig at vi behandler hestene rettferdig og lærer oss å forstå hestenes ”språk”. For å bli en god rytter tror jeg man må forstå dette og være tålmodig, oppmerksom, ha samarbeidsevne og tenke løsningsorientert i stedet for å se problemer. En god rytter tenker jeg er kreativ og snill, men bestemt. En god trener, som kjenner deg og din psyke er også veldig viktig. Å lære av de som har lært av andre igjen og har erfaring, er kjempeviktig! Ellers, så er det jo bare trening, trening og atter trening som gjelder. Aldri gi opp, og dra i stallen på de tristeste dagene for å ta vare på hesten og bruke tid på å nå målene som ligger i framtiden.

Hvem består ditt støtteapparat av: Støtteapparatet mitt består hovedsakelig av mamma og pappa, storesøster Heidi og trener Connie Lorentzen, samt landslagstrener Ulrik Sørensen. I tilegg er gode venner uunnværlige.

Hva gjør du for å kople av: Trene, være med venner, høre på musikk, og spise god mat(hehe).

Når falt du av sist: Det er faktisk en stund siden… Det må ha vært i sånn ca 2003, da en hund løp inn på ridebanen foran Loke, slik at han bråstoppet og jeg stupte salto over nakken hans!

Mål fremover: Jeg vil veldig gjerne fortsette framgangen med min kjære Stampe (Supertramp) og håper på to fine sesonger videre med han, som young rider. Håper på å kanskje kunne reise litt utenlands og få inspirasjon og konkurranse der.

En hest du gjerne skulle eid: Den finnes mange fantastiske hester i verden, men jeg har den hesten jeg vil ha! Med en enda finere hest, ville kanskje veien til topps blitt lettere, men… Stampe er min aller beste partner, og tenk så god jeg er til å ri den dagen jeg kan vinne med han!!!

Ditt hemmelige våpen: Det er da hemmelig! Men, de som kjenner meg, vet at Tine Melk Ekstra lett er noe jeg kan anbefale alle! Jeg drikker melk som vann, og det er derfor jeg har blitt så uuutrolig sterk… (hehe)

Sist du møkket en boks: Et par dager siden… Flinke mamma tar på seg møkkingen når vi er på stevne!

Har du nettside eller blogg? Nope! Du finner meg på facebook eller i stallen på Stall Bjerke Gård (den beste i Bærum forresten!) HEIA TANUM!!!

Pernille ser frem mot en innholdsrik og spennede tid sammed med "Stampe". (Foto: Carina E. Carlsen)

Dressur så klart! skriver om “Hvem er hvem i norsk dressur?” Les tidligere intervjuer her: